Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι ολικής άλεσης         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε μικρές μπουκιές

½ κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 καρότα

4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί

1 κουτί τοματοχυμό ή 1 συσκευασία κονκασέ

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

1 φύλλο δάφνη

1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου

πιπέρι

300 γρ. κριθαράκι ολικής αλέσεως

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο για 2΄-3΄, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τα πολτοποιημένα λαχανικά και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε την τομάτα (χυμό και πελτέ), τη δάφνη, το νερό (ή ζωμό) και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε, κλείνετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 15΄. Προσθέτετε το κριθαράκι, ανακατεύετε ελαφρά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για περίπου 15΄, μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να χυλώσει το φαγητό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement