Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

  Πρότυπο δύναμης και προσφοράς στον άνθρωπο

Το όνομα της Λιολιώς Κολυπέρα δόθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ σε μια συγκινητική εκδήλωση παρουσία αρχών και φορέων

Published

on

Λιολιώ Κολυπέρα. Εμβληματική προσωπικότητα. Φωτεινός φάρος στην μάχη κατά του καρκίνου. Δυναμική γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στην κοινωνική προσφορά αφήνοντας πίσω της μια τεράστια παρακαταθήκη, το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας και ένα μεγάλο έργο της για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μαστού.
Για τους παραπάνω λόγους, το όνομα της αείμνηστης προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Καρκίνου του Μαστού Ν. Αχαΐας κοσμεί από χθες το κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ, στην οδό Αγίου Ανδρέου 95, στην Πάτρα.

Η τελετή ονοματοδοσίας έγινε, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, φίλων, συνεργατών και συνοδοιπόρων της, σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης.

Μέσα από ένα βίντεο αλλά και φωτογραφίες της Λιολιώς Κολυπέρα «ζωντάνεψε» η μορφή της, η φωνή της, το χαμόγελό της που ακτινοβολούσε δύναμη και αισιοδοξία σε όλους και όλοι συμφώνησαν πως η Λιολιώ κέρδισε την αιωνιότητα με το έργο και την προσωπικότητά της.

Ο γενικός διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ Νίκος Καστρινάκης μιλώντας για την απόφαση να τιμήσουν την επί σειρά 20 ετών πρόεδρο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «στάθηκε δίπλα σε κάθε γυναίκα που έδινε τη μάχη της με τον καρκίνο αποτελώντας πρότυπο δύναμης, προσφοράς, καλοσύνης, ελπίδας» και μίλησε για τις νικητήριες μάχες που έδωσε σε όλα τα επίπεδα. «Αφιέρωσε τη ζωή της στο όραμα: «Καμία γυναίκα μόνη και αβοήθητη», τόνισε και απένειμε τιμητικές πλακέτες στον σύζυγό της Γιώργο Κολυπέρα και στην σημερινή πρόεδρο του Συλλόγου Αγγελική Στεφανάκη για τη συνέχιση του έργου της.

Για την προσωπικότητα και την προσφορά της μίλησαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, οι βουλευτές Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου (χαιρετισμό απέστειλε ο Άγγελος Τσιγκρής), ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέας Πάτρας» Νίκος Νικολόπουλος, ενώ παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος, ο βοηθός περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος, γιατροί και πλήθος κόσμου.

Ο σύζυγός της Γιώργος Κολυπέρας ευχαρίστησε τον Όμιλο για την τιμή στην σύζυγό του, αναφέροντας πως τα τελευταία 20χρόνια ο Σύλλογος ήταν η απόλυτη προτεραιότητα για εκείνην.

Εκ μέρους του Συλλόγου, μίλησαν η νυν πρόεδρος Αγγελική Στεφανάκη αλλά και η κοινωνική λειτουργός Κλαίρη Τζιομάκη.

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement