Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Χρονιά επιτυχιών- Γράφει ο Νίκος Σουγλέρης

Published

on

 

Μετά από μια και πλέον δεκαετία στα πρόσωπα όλων των φιλάθλων στην Πάτρα είναι ζωγραφισμένη η ικανοποίηση για την καλύτερη χρονιά ίσως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι τέσσερις δημοφιλείς ομάδες της πόλης (Παναχαϊκή, ΑΠΣ Πάτραι, Απόλλωνας και Προμηθέας) ανέβασαν ψηλά τον πήχη αγωνιστικά και πρόσφεραν ένα κλίμα χαράς προς τους χιλιάδες των φιλάθλων που τις στηρίζουν.

Νο 1: Η Κορυφαία Παναχαϊκή! Η αγαπημένη μας και ιστορική Παναχαϊκή, μετά από ένα χρόνο απουσίας από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, φέτος κατάφερε να επιστρέψει και πάλι στη Super league 2. Η ομάδα ευτύχησε να έχει ένα δεμένο σύνολο, ένα σπουδαίο προπονητή, τον Σούλη Παπαδόπουλο, και πάντα δίπλα τον ιδιοκτήτη Πέτρο Σταθάκη και πρώτευσε και στον όμιλο και στα μπαράζ δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Νο 2: ΑΠΣ Πάτραι, η ομάδα της γειτονιάς μας. Η άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, το ΑΠΣ Πάτραι, μετά από δύο και πλέον δεκαετίες εκτός δράσης επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Τα τελευταία πέντε χρόνια χάρις στις προσπάθειες τεσσάρων νέων παιδιών (Γ. Γράψας, Αλ. Μαντάς, Γρ. Μανίκας, Γ. Μητρόπουλος) βρέθηκε η λύση να παίξουν στο τοπικό και φέτος έγινε η υπέρβαση (σε δύο γύρους) και η ομάδα της Άνω Πόλης θα ξαναπαίξει στη Γ’ Εθνική. Θα έλεγα ότι η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κάποιος πως η ομάδα δεν έχει γήπεδο (πραγματικοί νομάδες). Με την βοήθεια λοιπόν λίγων παλιών φίλων που την στήριξαν οικονομικά, η ομάδα είναι εδώ και στοχεύει σε μία καλύτερη επόμενη μέρα.

Στο μπάσκετ τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα: Οι δύο κορυφαίες ομάδες της πόλης, Απόλλωνας και Προμηθέας, παίζουν στην Α’ Εθνική και απολαμβάνουν με το φινάλε του πρωταθλήματος αυτό που είχαν σχεδιάσει.

Νο 3: Ο Απόλλωνας της καρδιάς μας! Ο Απόλλωνας παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία, όπου επέστρεψε πέρυσι μετά από τέσσερα χρόνια, και έχει σαν στόχο μια καλύτερη πορεία. Την επόμενη σεζόν αρχίζοντας (πολύ σωστά) με την παραμονή στον πάγκο του Νίκου Βετούλα, στην οικογένεια της Περιβόλας κινούνται αθόρυβα και σοβαρά για κάτι καλύτερο.

Νο4: Το νέο όνομα στο μπάσκετ! Στον Ευρωπαίο Προμηθέα, λόγω χρημάτων, γνώσης, εμπειρίας και οργάνωσης κατάφεραν και φέτος να κάνουν μια καλή χρονιά (όχι όμως στην Ευρώπη) με στόχο του χρόνου να κάνουν την υπέρβαση και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Και πάλι με τον “δικό” τους Μάκη Γιατρά στον πάγκο.

Η χαρά είναι μεγάλη που οι ομάδες της πόλης έχουν κινηθεί τόσο δυναμικά και έχουν προσφέρει προβολή και αυτοπεποίθηση στον τοπικό αθλητισμό. Και ο κόσμος ανταποκρίνεται ανάλογα και επιστρέφει στα γήπεδα (ειδικά στα ποδοσφαιρικά) με ενθουσιασμό για να στηρίξει και να απολαύσει θέαμα και καλά αποτελέσματα.

Δεδομένες και πολλές οι ευχές όλων των Πατρινών οι ομάδες μας να τα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα και του χρόνου!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement