Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δολοφονία στην Δράμα: «Φοβόταν για τη ζωή της», λέει φίλη της 59χρονης – Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Δράμας από τη δολοφονία της 59χρονης από τον σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Προσοτσάνη και το ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό και μέσα σε «λίμνη» αίματος από την κόρη τους που ανησύχησε καθώς ο πατέρας της δεν είχε πάει να πάρει τα εγγόνια του για το σχολείο και τον αναζήτησε στο σπίτι.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 64χρονος πυροβόλησε τρεις φορές την σύζυγό του και στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα επάνω του και έβαλε τέλος στη ζωή του. Η 59χρονη γυναίκα, φέρεται να είχε εκφράσει την ανησυχία της σε φιλικό της πρόσωπο και να τις είχε πει ότι φοβάται πως ο σύζυγός της θα αντιδράσει άσχημα και θα πάρει το πιστόλι εναντίον της. Φίλη της ανέφερε στον Alpha ότι η άτυχη γυναίκα είχε εξομολογηθεί το φόβο της πως μπορεί ο σύζυγός της να τη σκοτώσει, γιατί του ζητούσε διαζύγιο.

Το ζευγάρι ζούσε σε διάσταση τους τελευταίους μήνες και πρόσφατα η 59χρονη είχε ζητήσει από τον 64χρονο να πάρουν διαζύγιο. Αυτό φαίνεται πως ήταν η αφορμή για τον μοιραίο καβγά που οδήγησε στη γυναικοκτονία και την αυτοκτονία του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι βρέθηκαν τρεις κάλυκες ενώ κατασχέθηκαν και δύο κυνηγετικά όπλα.

«Το πρωί άκουσα ‘βοήθεια’, κλάματα. Είδα ότι την κόρη της που έκλαιγε και μία άλλη κυρία. Έτρεξα αμέσως και πήγα εκεί, κάλεσα το ασθενοφόρο. Ποτέ δεν τους είχα ακούσει να μαλώνουν, να τσακώνονται, ούτε να φωνάζουν. Νόμιζα πως ήταν το καλύτερο ζευγάρι και έχω να πω μόνο καλά λόγια», είπε στο protothema.gr, γειτόνισσα της οικογένειας.

Είχαν καβγά και την πυροβόλησε

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ της Δευτέρας το ζευγάρι είχε έναν έντονο καβγά. Η κατάσταση ξέφυγε και ο 64χρονος άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας θανάσιμα τη σύζυγό του. Ο δράστης έμεινε δίπλα στη νεκρή γυναίκα του για αρκετές ώρες και κάποια στιγμή αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, στρέφοντας το όπλο προς τον εαυτό του.

«Η γυναίκα κοιτούσε τα εγγόνια της και με τον Τάσο μιλούσαμε συχνά όταν περνούσε από εδώ. Δεν ακούσαμε ούτε πυροβολισμούς, ούτε φασαρία μέχρι αργά το βράδυ. Παλαιότερα είχα ακούσει ότι ήθελαν να χωρίσουν. Το συμπέρασμα που βγάζω τώρα είναι ότι δεν ήθελε αυτός να τον αφήσει», λέει η γυναίκα.

Η ίδια περιγράφει τον δράστη ως έναν ήρεμο άνθρωπο και καθόλου οξύθυμο. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το έκανε αυτό, πως βρήκε την δύναμη να σκοτώσει την γυναίκα του. Είμαι συντετριμμένη και από το πρωί δεν μπορώ να ησυχάσω. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Άμα κλείσει η πόρτα δεν ξέρεις τι γίνεται μέσα στο σπίτι του καθένα. Εμείς δεν βλέπαμε κάτι, δεν ακούγαμε κάτι και λέγαμε ότι ήταν όλα καλά», αναφέρει η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Η κόρη τους άνοιξε την πόρτα και τους είδε νεκρούς

«Η κόρη τους, η Λίνα είναι σοκαρισμένη γιατί είδε και τους δύο γονείς της νεκρούς, σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) και κάλεσε την αστυνομία. Το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες προτού ο πατέρας της σκοτώσει τη μητέρα της και αυτοκτονήσει, ο 64χρονος την είχε επισκεφτεί στο σπίτι της σαν να ήθελε να την αποχαιρετήσει. Δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε μαζί της για να μάθουμε αν είχε μιλήσει για τις άσχημες σκέψεις του γιατί η κοπέλα είναι σοκαρισμένη, δεν μπορεί να το πιστέψει αυτό που έγινε. Ο πατέρας της κάθε πρωί, πήγαινε και έπαιρνε τα παιδιά της από το σπίτι και τα πήγαινε σχολείο. Η Λίνα, σήμερα το πρωί είδε ότι ο πατέρας της αργούσε να πάρει τα εγγόνια του και πήγε στο πατρικό της, να δει τι συμβαίνει. Τα κλειδιά ήταν πάνω στην πόρτα, άνοιξε και τους είδε νεκρούς» λέει στο protothema.gr φίλος της οικογένειας.

«Δεν ξέρουμε πώς θα ξεπεράσουμε την τραγωδία»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι που είχε δύο κόρες και τρία εγγόνια, ζούσε σε διάσταση τους τελευταίους μήνες. Πρόσφατα η 59χρονη είχε ζητήσει από τον 64χρονο να πάρουν διαζύγιο. Αυτό φαίνεται πως ήταν η αφορμή για τον μοιραίο καβγά που οδήγησε στη γυναικοκτονία και την αυτοκτονία του δράστη.

Ο 64χρονος μέχρι πρότινος διατηρούσε επιχείρηση εστίασης στην πόλη της Δράμας. «Ζούμε μια τραγωδία που δεν ξέρουμε πως θα το ξεπεράσει ο κόσμος στην Προσοτσάνη», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Θόδωρος Αθανασιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε, «ήταν μια οικογένεια πραγματικά της διπλανής πόρτας, ένα ζευγάρι σε ηλικία ώριμη…».

Ερωτηθείς εάν γνώριζε η τοπική κοινωνία πως το ζευγάρι είχε προβλήματα, ανέφερε πως «σε πολύ στενό κύκλο ίσως ήταν γνωστό πως το ζευγάρι ήταν σε φάση χωρισμού, αλλά δεν ήταν ευρύτερα γνωστό, καθώς ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη, είχαν μια αξιόλογη οικογένεια, ήταν νοικοκύρηδες, πετυχημένοι, βγήκαν στην σύνταξη και οι δύο, σε ώριμη ηλικία ήταν, δεν έδειχναν κάτι».

«Δεν ήταν κάποιος εκρηκτικός χαρακτήρας ο δράστης», προσέθεσε και τόνισε πως ουδείς περίμενε να συμβεί τέτοιο κακό, καθώς «μεγάλωσαν με αξιοπρέπεια δύο παιδιά, η μία κόρη τους έκανε την οικογένεια της με τρία παιδιά και έμενε δίπλα τους, δούλευε, η άλλη κόρη τους είναι στον Στρατό σε κάποιο νησί, τα παιδιά τους είχαν πετύχει και σαν γονείς χαιρόντουσαν».


Ροή ειδήσεων

Advertisement