Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα μορφή απάτης με…»επιστροφές φόρου»

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Αχαΐας προειδοποιεί τους πολίτες για τη δράση των επιτηδείων, καθώς συνταξιούχος στην Πάτρα, έπεσε προ ημερών θύμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα μορφή απάτης μηχανεύτηκαν επιτήδειοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις επιστροφές φόρου, προκειμένου να παραπλανήσουν ανυποψίαστους φορολογούμενους πολίτες.

Το νέο πεδίο δράσης των απατεώνων αυτή τη φορά επεκτάθηκε στο φορολογικό τομέα με τους επιτήδειους να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την προσμονή των φορολογουμένων για τη λήψη της επιστροφή φόρου από την ΑΑΔΕ ή και τη… διευκόλυνση για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος!

Με αφορμή την απάτη με τις επιστροφές φόρων που αποκάλυψε η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνών Ρόδου, μετά από ενημέρωση που έλαβε από μέλη της, η Ενωση Λογιστών Φοροτεχνικών Αχαΐας σπεύδει να προειδοποιήσει τους πολίτες,

«Δυστυχώς συνέβη και σε συνταξιούχο της πόλης μας την περασμένη Παρασκευή γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή στους φορολογούμενους» δηλώνει στην «Γ» ο γενικός γραμματέας της ΕΛΦΕ Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης (φωτό) προσθέτοντας πως «η Ενωσή μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ενημερώνει τους φορολογούμενους για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ | tempo24.news

Ειδικότερα,  σημειώνονται τα παρακάτω ως «ασπίδα» για τους πολίτες:

  1. Τα λογιστικά γραφεία δεν είναι υπεύθυνα για την πληρωμή φόρων των πελατών τους, ούτε και διαμεσολαβούν ως εισπράκτορες για την επιστροφή φόρων των πελατών τους. Η επιστροφή φόρου διενεργείται απ’ ευθείας από την ΑΑΔΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, αφού οι λογαριασμοί αυτοί δηλωθούν στην ΑΑΔΕ.
  1. Η πληρωμή των φορολογικών οφειλών δεν γίνεται με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό της φορολογικής διοίκησης αλλά με χρήση ταυτότητας οφειλής σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών ή υπηρεσία πληρωμών.
  2. Εάν ένας πολίτης γνωρίζει ότι έχει ήδη εκκρεμείς φορολογικές οφειλές, τότε η επιστροφή φόρου συμψηφίζεται με τις οφειλές του και εφόσον υπάρχει πλεονάζον ποσό προς επιστροφή, τότε η διαφορά επιστρέφεται στον τραπεζικό λογαριασμό του που έχει δηλώσει στην ΑΑΔΕ.
  3. Εάν ένας πολίτης δεχθεί κλήση ή email από πρόσωπο που ενεργεί σύμφωνα με τα παραπάνω, τότε οφείλει να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του περιεχομένου της τηλεφωνικής συνομιλίας ή του κειμένου στο email, καλώντας το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται στα ήδη γνωστά σε αυτόν στοιχεία επικοινωνίας».

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement