Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Νέο Ζεφύρι» ο Ριγανόκαμπος

Συνεχείς οι επεκτάσεις του καταυλισμού των Ρομά, σύμφωνα με την καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέες καταγγελίες για παράνομη επέκταση του καταυλισμού Ρομά στον Ριγανόκαμπο, προέβη χθες η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων Ανατολικού Διαμερίσματος.

Πρόκειται για την 6η κατά σειρά καταγγελία, που απευθύνεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, σε Περιφέρεια και Δήμο Πατρέων, στις αστυνομικές αρχές, στην Πολεοδομία, την Κτηματική Υπηρεσία, στον Πρύτανη κ.α.

Όπως υποστηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή, μέσα σε 6 μήνες, αντί να κατεδαφιστούν όλες οι παράνομες κατασκευές, έχουν προστεθεί δύο ακόμη, από τις οποίες η μία λειτουργεί και ως «κατάστημα».

 

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά από τους παραλήπτες της καταγγελίας, να ασχοληθούν με το πρόβλημα, καθώς το νέο Ζεφύρι της Πάτρας, κτίζεται μέρα με τη μέρα.

 

Καλεί την ΕΤΑΔ και το Πανεπιστήμιο Πατρών «να λειτουργήσουν ως ιδιοκτήτες του χώρου και να πράξουν τα προβλεπόμενα και να μην “φιλοξενούν” παράνομες κατασκευές και δραστηριότητες μέσα στην ιδιοκτησία τους» και τον Δήμο Πατρέων «να απαντήσει επιτέλους στις επίσημες καταγγελίες στο Πολεοδομικό Γραφείο, ως έχει υποχρέωση από το νόμο και να μην μας αγνοεί με την ανεξήγητη σιωπή του».

Ακόμη ζητούν από την εισαγγελία Πατρών, να καλέσει τους αρμόδιους για να εξηγήσουν γιατί δεν ασχολούνται με το θέμα, όπως επιβάλλει ο νόμος.

Παρακαλούμε τον κ. εισαγγελέα προς τον οποίο απευθύνεται η παρούσα όπως καλέσει τους καθ’ ύλην αρμόδιους να εξηγήσουν γιατί δεν ασχολούνται με το θέμα όπως ο νόμος επιβάλλει. Ακόμη στην καταγγελία απαριθμούνται προηγούμενες καταγγελίες για τις εν εξελίξει ανεγέρσεις αυθαίρετων κατασκευών στον παράνομο καταυλισμό του Ρηγανόκαμπου, ενώ υποστηρίζεται ακόμη ότι σε μονιμότερες πλέον κατασκευές, οι κατοικούντες είναι, οι περισσότεροι, αγνώστου ταυτότητος, μετακινηθέντες οργανωμένα από άλλες περιοχές.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν τα κάτωθι ερωτήματα:

– Γιατί η Αστυνομία δεν επεμβαίνει, εφαρμόζοντας το νόμο, αφού πραγματοποιεί συχνές περιπολίες στην περιοχή;

-Γιατί η Πολεοδομία, όχι μόνο δεν απαντάει στις ομαδικές έγγραφες καταγγελίες των Σωματείων και Συλλόγων (π.χ. σχετ. καταγγελίες Αρ. Πρωτ. 56521/30-09-2019 και 7-6-2021) για παράνομη ανέγερση αυθαίρετων ως έχει υποχρέωση; Και γιατί δεν προβαίνει αμέσως στην εφαρμογή όσων προβλέπουν οι νόμοι περί των αυθαίρετων κατασκευών.

-Η ΕΤΑΔ, ως ιδιοκτήτρια του χώρου, παρά τα σωστά μέτρα τα οποία έλαβε μετά την προηγούμενη καταγγελία μας γιατί δεν επιτηρεί από μόνη της τον χώρο ώστε να επεμβαίνει άμεσα;

Καταλήγοντας η καταγγελία αναφέρει τα εξής: «Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και σε συνδυασμό με όλο τον αγώνα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και συνεχίζουμε να κάνουμε για την κατάργηση – μεταστέγαση του παράνομου καταυλισμού και την απόδοση του παλιού σκουπιδότοπου στην πόλη για τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου».

Ροή ειδήσεων

Advertisement