Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Από σήμερα μέχρι την Παρασκευή η κατάθεση των υποψηφιοτήτων στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από σήμερα έως και την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι θα κατατίθενται στη γραμματεία του Συλλόγου οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 21,22 και 23 Ιουνίου.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν και ηλεκτρονικά στο e-mail του Συλλόγου

([email protected]) μέχρι και την Παρασκευή 10/6/2022 έως και ώρα 22.00

Οι υποψηφιότητες μπορούν να αφορούν:

  1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
  2. Την Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου
  3. Τους Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (ΟΕΣΠ & ΝΕ)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας μεμονωμένα ή κατά συνδυασμούς στον Σύλλογο ως το καταστατικό και ο νόμος ορίζει. Οι υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή δεν δύνανται να είναι υποψήφιοι για άλλο αξίωμα. Οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο, δύνανται να είναι και υποψήφιοι για Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία.

Οι φετινές εκλογές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής έξι υποψήφιοι συνδυασμοί και συγκεκριμένα οι, «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο, Γιώργο Βαγενά, το «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο» με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο, Κώστα Ζαφειρόπουλο, η «Εμπορική Ανανέωση» με ιδρυτικά μέλη, τον Γιάννη Ρούπα, τον Τάκη Γουρδούπη και τον Μιχάλη Παντελή, η «Πνοή» με επικεφαλής τον Σωτήρη Γαλάνη, η «Αγωνιστική Συνεργασία» με  κυρίαρχο πρόσωπο τον Κώστα Τηλιγάδη και ο συνδυασμός του Μάκη Κατσιγιάννη, ο οποίος έκανε “αρχηγική” εμφάνιση στην προχθεσινή εκλογική συνέλευση.

Τ’ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Πάντως, στη διάρκεια της προχθεσινής εκλογικής συνέλευσης διεφάνη η έντονη δυσφορία των εμπόρων απέναντι στην απερχόμενη διοίκηση, η οποία δέχτηκε σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς τους στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας που προκάλεσε πρωτόγνωρες συνθήκες και στο εμπόριο. Είναι χαρακτηριστική επίσης, η ανακοίνωση της “Εμπορικής Ανανέωσης” η οποία σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν με την καταβολή των συνδρομών ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι πραγματικά λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια ανεπίτρεπτα πράγματα στον σύλλογό μας, ο οποίος όπως επιβεβαιώνεται ταλανίζεται και υποφέρει από αναχρονιστικούς και κομματικούς τακτισμούς και σκοπιμότητες. Είναι αυτές οι καταστάσεις που μας πληγώνουν καθημερινά, καθώς οδηγούν σε εκφυλισμό και απαξίωση έναν ιστορικό σύλλογο που στο παρελθόν υπήρξε πρωτοπόρος ανοίγοντας δρόμους στην τοπική ανάπτυξη και την ελληνική οικονομία. Είναι αυτές οι καταστάσεις που καθιστούν την ανανέωση στον εμπορικό μας σύλλογο επιτακτικότερη από ποτέ. Είναι αυτές οι καταστάσεις που η «Εμπορική Ανανέωση» μπορεί να αλλάξει κάνοντας πράξη το όραμά της για έναν σύλλογο συμμετοχικό, ανεξάρτητο και ισχυρό. Είναι αδιανόητο εν έτει 2022 που τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου μας τσακίζουν μέρα με την ημέρα και πιο πολύ, να αναλώνονται κάποιοι σε προεκλογικά «μαγειρέματα» επικαλούμενοι τη νομιμότητα. Κύριοι ότι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Το μόνο παρήγορο είναι πως έστω και την ύστατη ώρα έγινε αποδεκτή η πρόταση της «Εμπορικής Ανανέωσης» όπως κατατέθηκε από τον Γιάννη Ρούπα, για καταβολή του ποσού των 10 ευρώ, ως έναντι των οφειλών, προκειμένου όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να προσέλθουν απρόσκοπτα στις κάλπες στις 21, 22 και 23 Ιουνίου και να ψηφίσουν. Η «Εμπορική Ανανέωση» είναι παρούσα, ενισχύοντας τις θέσεις της εν όψει των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας και απευθύνει για ακόμη μία φορά ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συναδέλφους μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και όραμα για έναν σύλλογο ανοικτό με προοπτική».

Nα σημειωθεί επίσης πως το θέμα των συνδρομών ανέδειξε και ο επικεφαλής της ‘Αγωνιστικής Συνεργασίας” Κώστας Τηλιγάδης, ενώ τόσο ο Κώστας Ζαφειρόπουλος, όσο και ο Μάκης Κατσιγιάννης στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στις αρχές των συνδυασμών τους και στο πως πρέπει να λειτουργεί ο Σύλλογος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement