Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο τραπέζι και η μείωση διοδίων και ναύλων-Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο Κ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση της «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση της τιμής των διοδίων αλλά και των ναύλων της ακτοπλοΐας, ως επιπλέον μέτρων στήριξης των πολιτών – ιδιαίτερα κατά την περίοδο του καλοκαιριού – άφησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ευρισκόμενος χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαίας, στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής ερωτώμενος σχετικά από τη «Γ», είπε: «Όλα αυτά είναι στο τραπέζι. Όμως για να ανακοινωθούν πρέπει να υπάρχει ένας πολύ σοβαρός σχεδιασμός γιατί νομίζω πως η εποχή των μεγάλων “θα” και των μεγάλων υποσχέσεων μας έχει αφήσει…».
Επίσης, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα μέτρα ύψους 43 δις που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην πανδημία, καθώς και στα μέτρα ύψους 4 δις που έχει λάβει για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια.
ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
Επίσης, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Καραμανλής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ζήτημα το έχει ξεκαθαρίσει με απόλυτο τρόπο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ. Βέβαια, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σε λίγες μέρες θα κλείσουμε τον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησης και εκ των πραγμάτων ζεσταίνουμε όλοι τις μηχανές μας, διότι σιγά – σιγά μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά». Πάντως, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως οι πρόωρες εκλογές δεν λύνουν προβλήματα και κατέληξε: «Είμαι σίγουρος πως ο πρωθυπουργός θα παραμείνει πιστός στη δέσμευση που έχει δώσει στον λαό ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν θα ολοκληρώσουμε και τον 4ο χρόνο της διακυβέρνησης.
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟ 2023 ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Ακόμα, ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στα έργα του υπουργείου, επεσήμανε ότι η νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα φτάσει μέχρι το νέο λιμάνι θα συμβασιοποιηθεί το 2023 ενώ επανέλαβε ότι σε 36 μήνες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί και η Πατρών – Πύργου. «Η Πάτρα είχε μείνει πολλά χρόνια πίσω. Εμείς έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από έργα, από τα οποία και ο πιο καχύποπτος καταλαβαίνει ότι αφήνουμε τον χειρότερό μας εαυτό πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ
Τον κ. Καραμανλή υποδέχτηκε στα γραφεία της ΔΕΕΠ ο πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Πάτρα και στα νέα γραφεία της κομματικής οργάνωσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δρομολογείται η υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομών στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής μιλώντας στα τοπικά στελέχη της ΝΔ, μίλησε για τρία χαρακτηριστικά που κρατούν τη ΝΔ ψηλά επί περίπου 50 χρόνια. Το πρώτο, όπως τόνισε, είναι ότι οικοδομήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε πολύ γερές αρχές και παραμένει συνεπής σε αυτές. Το δεύτερο είναι η ικανότητά της να εξελίσσεται και το τρίτο, «η ψυχή του Νεοδημοκράτη» που όπως σημείωσε «ακόμα και όταν πικραίνεται, στηρίζει με επιμονή κι υπομονή τον χώρο στον οποίον πιστεύει»
Ο υπουργός Υποδομών έκανε λόγο στις απανωτές κρίσεις που περνάει η χώρα, τονίζοντας: «Και μέσα σε αυτές τις δυσκολίες, τα καταφέρνουμε. Ο καπετάνιος κρατάει γερά το τιμόνι. Δεν λέω ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Όχι φυσικά. Όμως δεν νομίζω ότι υπάρχει Ελληνίδα, ότι υπάρχει Έλληνας που να μην έχει πει “ευτυχώς που την ώρα της κρίσης δεν ήταν στην κυβέρνηση οι προηγούμενοι”…»
Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας ενώ πριν την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των στελεχών Ανδρέα Συνοδινού, Γιάννη Άκουρου και Αννίτας Αρκαδιανού – Παπαχριστοπούλου που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κουνάβης απένειμε πλακέτα στον υπουργό, ενώ ο κ. Φωτήλας του παρέδωσε πλακέτα προς τιμήν του πατέρα του, Αχιλλέα Καραμανλή.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φ. Ζαΐμης: «Είναι απαραίτητο να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά»- Παρέμβαση στο Ιστορικό Συνέδριο Μπαμπίνης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Για το ρόλο των ιστορικών διαδρομών ως τουριστικό προϊόν στη διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης κατά τη διάρκεια του Ιστορικού Συνεδρίου «Η Μπαμπίνη στο διάβα των αιώνων» που έγινε στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης “Χριστόδουλος Παμπλέκης” το διήμερο 7 & 8  Αυγούστου 2022, στο κατάμεστο  Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο (1938) στη Μπαμπινη, του Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας.

«Απαραίτητη κρίνεται η αξιοποίησή των ιστορικών διαδρομών του χωριού Μπαμπίνη. Η στήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και εμένα προσωπικά υπάρχει, αυτό που χρειάζεται είναι να βρεθεί εκείνο το ιστορικό στοιχείο που επενδύοντας και υλοποιώντας έργα να αναδειχθεί. Η Μπαμπίνη Ξηρομέρου δεν είναι απομονωμένη, είναι ενωμένη ιστορικά με την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα. Γενικότερα, η Αιτωλοακαρνανία με την Αχαΐα είχαν παράλληλους δρόμους, κυρίως μέσα από τα καπνά και τη σταφίδα. Οι εκάστοτε αιρετοί οφείλουμε να περπατήσουμε τα ιστορικά μας μονοπάτια, να ερχόμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους κάθε περιοχής και να ενισχύουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας του τόπου μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης. 

Αξιοσημείωτη υπήρξε η παρουσία του διακεκριμένου γλωσσολόγου-πανεπιστημιακού, πρώην πρύτανη και πρώην Υπουργού Γιώργου Μπαμπινιώτη. Στο συνέδριο παρευρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης Ντίνα Σταμουλακάτου,  ο πολιτευτής Θανάσης Παπαθανάσης και αιρετοί από την ευρύτερη περιοχή. 

Η εκδήλωση έγινε με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος στη Δυτική Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθησαν, χθες, στη Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος
Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, πέντε ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων
σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι είχαν συνδέσει απευθείας, χωρίς μετρητή,
τις οικίες τους, με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να μην
καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Β. Μπεκίρης, Π. Κανελλόπουλος και Γ. Λαδόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μέρες Αυγούστου του 1965 και ο Βασίλης Μπεκίρης, θυμάται τις διεργασίες που γίνονταν για το νέο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο πρώην υφυπουργός, εργάζονταν τότε στην Χαρτοποιία Λαδόπουλου και ο ιδιοκτήτης του, πρόβαλλε αντιρρήσεις για την μετακίνηση αυτή, καθώς θεωρούσε σημαντική την απώλεια του κ. Μπεκίρη, λόγω της καλής συνεργασίας που είχαν αναπτύξει.

Τελικά ο Π. Κανελλόπουλος, επικοινώνησε προσωπικά με τον Γ. Λαδόπουλο για την «αποδέσμευση» του Β. Μπεκίρη, προκειμένου να αναλάβει την διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου και τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» για την αποχώρηση, μετά από 6 μήνες, για να βρεθεί και να ενημερωθεί ο αντικαταστάτης του.

(Στη φωτό ο Β. Μπεκίρης με τον Π. Κανελλόπουλο, ενώ αριστερά διακρίνεται ο αείμνηστος Παύλος Μαρινάκης, παππούς του σημερινού γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ.).

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα