Connect with us

Μαγειρική

Κόκκινη ρεβιθάδα με μέλι και ξινομυζήθρα   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

½ κιλό ρεβίθια χοντρά

1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια, τριμμένη

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

1 κουτ. σούπας μέλι

150γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης

2 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό, αλλάζοντάς το μία δύο φορές. Την επομένη τα βάζετε ανάμεσα σε δύο υφασμάτινες πετσέτες και τα τρίβετε για να φύγουν όσο περισσότερα φλούδια γίνεται. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε τα ρεβίθια και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα τον χυμό της τομάτας και προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό, ρίχνοντας όσο επιπλέον χρειαστεί για να σκεπαστούν τα ρεβίθια και η στάθμη του νερού να φτάσει 2εκ. πιο πάνω. Αλατοπιπερώνετε. Τα βράζετε υπομονετικά σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά να απορροφήσουν τα υγρά τους, να μαλακώσουν αλλά χωρίς να διαλυθούν. Λίγο πριν αποσύρετε την ρεβιθάδα από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη ρεβιθάδα να κρυώσει λιγάκι. Τη σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε από μια γερή κουταλιά της σούπας κρητική ξινομυζήθρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement