Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σεβασμός στην ένταση σε Αχαΐα, Ηλεία και Δ. Ιόνιο

Published

on

Τα καιρικά φαινόμενα που στοιχειοθετούν το φαινόμενο Genesis θα εμφανιστούν με σχετική ηπιότητα στην Αχαΐα, την Ηλεία και τα πλησίον αυτής νησιά του Ιονίου, ενώ θα εκδηλωθούν με μεγαλύτερη ένταση στο Β. Ιόνιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), Δρ. Κωνσταντίνου Λαγουβάρδου.

Ειδικότερα τα φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες στην Αχαΐα αφορούσαν περιορισμένης έκτασης βροχοπτώσεις και ήπιους σχετικά ανέμους ενώ η ένταση τους θα μειώνεται σταδιακά δηλώνει στην «Γ» ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος «Τα φαινόμενα που έπληξαν χθες την Αιτωλοακαρνανία και με ιδιαίτερη ένταση την Αμφιλοχία θα μετακινηθούν και θα πλήξουν σήμερα την Ήπειρο , την Θεσσαλία και την Δυτική Στερεά. Η ατμοσφαιρική διαταραχή φαίνεται ότι επηρεάζει μεγάλο τμήμα του ελλαδικού χώρου, με ραγδαίες κατά περιοχές βροχές, καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική Στερεά Ελλάδα αλλά και βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια στη Θεσσαλία» Για τις επόμενες μέρες σύμφωνα με την ανάλυση του Διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος, δεν αποκλείονται πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας καθώς επίσης και στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια καθώς και στις Σποράδες. « . Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αντιμετωπίσουν το μέτωπο σήμερα, όπως επίσης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος. αλλά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν»

Τέλος, βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή 12/06, οπότε το βαρομετρικό χαμηλό θα μετακινηθεί προς την Τουρκία. Η αστάθεια φαίνεται ότι θα διατηρηθεί έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις προαναφερθείσες περιοχές».

ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement