Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το (πρώτο) μπουρίνι «πλημμύρισε» δρόμους-Προβλήματα μικρής έκτασης από τη χθεσινή επέλαση της Genesis

Published

on

Τα συνηθισμένα προβλήματα μετά από κάθε δυνατή νεροποντή προκάλεσε η χθεσινή επέλαση της κακοκαιρίας Genesis από την Πάτρα.

Η Ακτή Δυμαίων πλημμύρισε σε αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και σε Ρίο, Οβρυά και Ηρώων Πολυτεχνείου και πολλές συνοικίες. Συγκεκριμένα, εκτός των άλλων πλημμύρισε ο δρόμος ανάμεσα από την οδό Τερψιθέας και την οδό Επιδαύρου, που είναι παράλληλος της Ηρώων Πολυτεχνείου, από την νεροποντή που έπληξε την πόλη της Πάτρας. Όπως, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, όταν έκοψε για λίγο η βροχή, κατέβηκαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο. Επίσης, όπως ενημέρωσαν η πλημμυρική κατάσταση που βρέθηκε ο δρόμος οφείλεται στα βουλωμένα φρεάτια, τα οποία ήταν ακαθάριστα.

Το σκηνικό του καιρού χθες ήταν χειμωνιάτικο, ενώ εκτός από τη δυνατή βροχή, τον αέρα και τις αστραπές, σημαντική πτώση σημείωσε και η θερμοκρασία.

Ωστόσο τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Πάτρα από τις 12 περίπου το μεσημέρι, οπότε και στην κυριολεξία άνοιξαν οι ουρανοί, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απάντληση νερών από σπίτι στην οδό Παντοκράτορος, καθώς και για κομμένα δέντρα.

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Την ίδια ώρα, χωρίς ρεύμα έμεινε χθες το πρωί για περίπου μισή ώρα και μεγάλο μέρος της Πάτρας από την Κορίνθου και Ζαΐμη μέχρι την Αγία Σοφίας και την Αγυιά. Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε επίσης προβλήματα, όπως τον εγκλωβισμό ατόμων σε ανελκυστήρες όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς και αδιάκοπη ηχητικό «σφυροκόπημα» από συναγερμούς καταστημάτων και σπιτιών.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη Δυτική Ελλάδα, αν και κάποιες περιοχές θα επιμείνουν οι βροχοπτώσεις.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη μικρή ενίσχυση φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και στα νότια τμήματα του Σαρωνικού και Νότιου Ευβοϊκού. Στο Ιόνιο οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 4 έως 5 μποφόρ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement