Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πανηγυρίζει η Αγία Τριάδα

Τιμάται με λαμπρότητα η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Πατρών

Published

on

 

 

 

Με λαμπρότητα τιμάται και φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών με σημείο αναφοράς τους Ιερούς Ναούς που τιμώνται στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Στην Πάτρα επίκεντρο αποτελεί ο φερώνυμος Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πατρών όπου σήμερα ανήμερα της εορτής της Πεντκοστής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και ο εσπερινός της γονυκλισίας υπό του Αρχιμανδρίτη π. Γερβασίου Παρακεντέ. Στις 7 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας υπό του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στην οποία θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Πατρών π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Αύριο, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο, ενώ στις7 μ.μ. θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετά παρακλήσεως στην Αγία Τριάδα στον οποίο θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και θα ακολουθήσει ιερά λιτάνευση στους δρόμους της ενορίας.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΑ

Στον πανηγυρίζοντα ναό των Ζαρουχλεϊκων σήμερα το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία και ο εσπερινός της γονυκλισίας υπό του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός υπό του Πρωτοσύγκελου της ΙΜΠ π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου. Αύριο το πρωί την θεία λειτουργία θα τελέσει ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης ενώ το απόγευμα στον εσπερινό θα παραβρίσκεται ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής και θα τελεστεί λιτάνευση της ιεράς εικόνας. Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ
Με ξεχωριστή πανηγυρίζει από σήμερα μέχρι και την Τρίτη ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αλισσού τιμώντας τις εορτές της Πεντηκοστής και του Προφήτη Ελισσαίου.

Σήμερα το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία και ο εσπερινός της γονυκλισίας, ενώ στον εσπερινό (στις 7 μ.μ.) θα παραβρίσκεται ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ενώ στις 8:30 μ.μ. θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αλισσού, όπου θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα του «Πείρου» και του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αλισσού.

Αύριο, το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ενώ στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσει μέγας πανηγυρικός μετ’ αρτοκλασίας. Την Τρίτη το πρωί στις 7-10 π.μ. την θεία λειτουργία θα τελέσει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement