Μαγειρική
Ομελέτα με κιμά
Υλικά (για 4 άτομα)
6 αβγά
300γρ. κιμά μαγειρεμένο (που περίσσεψε από σάλτσα κιμά)
100γρ. κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα τριμμένη
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, στρώνετε μέσα τον κιμά και αφήνετε να ψηθεί για 3-4 λεπτά. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τον κιμά και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και να σκεπαστεί ο κιμάς. Τρυπάτε το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ανά διαστήματα για να γεμίσει το κενό με το μίγμα των αβγών. Όταν πήξει η ομελέτα, τη σκεπάζετε με καπάκι και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε λίγο να σταθεί, πασπαλίζετε με μαϊντανό και κόβετε την ομελέτα σε τριγωνικά κομμάτια.