Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο “Ανακατασκευή κλιμάκων ιστορικού κέντρου Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπογράφηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο η σύμβαση, για ένα ακόμα έργο που θα βελτιώσει την εικόνα και την λειτουργία της  Πάτρας και αφορά τις Σκάλες στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ και πρόκειται για το έργο: «Ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου – Ανακατασκευή κλιμάκων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας», προϋπολογισμού 265.000 ευρώ.

Οι εργασίες, βασίζονται στην αρχιτεκτονική μελέτη του Δήμου Πατρέων, και βάσει αυτής, προβλέπονται να εκτελεστούν ανά σκάλα, μεταξύ άλλων τα εξής:

 

Σκάλες Αγίου Νικολάου:

Αποξήλωση των σιδηρογωνιών προστασίας και επανατοποθέτηση νέων, πλήρης καθαρισμός σκαλοπατιών, αποξήλωση της τελικής επίστρωσης. Επισκευή -όπου απαιτείτα- των τσιμεντένιων κιγκλιδωμάτων και σε περίπτωση που η φθορά είναι μεγάλη θα γίνει νέα κατασκευή των συγκεκριμένων τμημάτων, καθώς επανακατασκευή των τσιμεντένιων κολωνακίων στα κιγκλιδώματα, νέα φωτιστικά κ.λπ.

 

Σκάλες Γεροκωστοπούλου:

Πλήρης καθαρισμός σκαλοπατιών, επεξεργασία της επιφάνειας των πέτρινων πατημάτων για την βελτίωση της ολισθηρότητας. 

 

Αποξήλωση των πλακοστρώσεων στα πλατύσκαλα και επίστρωση με μαρμάρινες πλάκες, που θα προέλθουν από την αποξήλωση πεζοδρομίων του ιστορικού κέντρου, τα οποία θα ανακατασκευαστούν με νέες λίθινες πλάκες, ακανόνιστου σχήματος. Με τον ίδιο τρόπο θα ανακατασκευαστούν και τα σκαλιά που βρίσκονται αριστερά της κεντρικής σκάλας, ενώ θα καταργηθεί η βοηθητική σκάλα που βρίσκεται στα δεξιά της κεντρικής.

Επισκευή των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και χρωματισμοί όλων των σιδερένιων  επιφανειών, νέα φωτιστικά κ.λπ. 

 

Σκάλες Πατρέως:

Πλήρης καθαρισμός σκαλοπατιών, όπως και με τις προηγούμενες, επανακατασκευή των βάσεων στις κουπαστές και τα φωτιστικά (νέα φωτιστικά που θα τοποθετηθούν με άλλη εργολαβία). Προσεκτική αποξήλωση των πλατύσκαλων, που έχουν υποστεί καθίζηση, βελτίωση αντιολισθηρότητας της επιφάνειας, καθαρισμός λιθοδομών και στοάς της οδού Ηφαίστου, επισκευή των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και χρωματισμοί όλων των σιδερένιων  επιφανειών. 

 

Σκάλες Τριών Ναυάρχων:

Αποξήλωση των σιδηρογωνιών προστασίας και επανατοποθέτηση νέων, πλήρης καθαρισμός σκαλοπατιών, αποξήλωση της τελικής επίστρωση των πατημάτων των σκαλοπατιών και των πλατύσκαλων, αποξήλωση των παλιών υδρορροών για τα όμβρυα, επισκευή των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και χρωματισμοί όλων των σιδερένιων  επιφανειών.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο με έναν τραυματία στην Μεσολογγίου-Ι.Χ εμβόλισε δίκυκλο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ελαφρά τραυματίας, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης.

Ι.Χ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος,

εμβόλισε δίκυκλο, και στη συνέχεια “καβάλησε” το πεζοδρόμιο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κάποιος πεζός και από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα