Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ με τον αντιδήμαρχο Διοίκησης Δ. Πλέσσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών και Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα πραγματοποίησε ο ΣΚΕΑΝΑ. Στην συνάντηση εκ μέρους του ΣΚΕΑΝΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος, Τάσος Γιατράς και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Κούλης.

Ο Αντιδήμαρχος αφού συνεχάρη το νέο προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ, αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα με την ακρίβεια και τις διαρκείς ανατιμήσεις να έχουν οδηγήσει την αγορά σε καθεστώς ασφυξίας, μετά την καπιταλιστική Οικονομική κρίση, την κρίση της πανδημίας και τώρα την κρίση της ακρίβειας.

Στην συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αντιδημαρχίας με κυρίαρχη την εισήγηση του κ. Κούλη για την σύνταξη νέας κανονιστικής του Δήμου Πατρέων σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους. Οι ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση είχαν ξεκινήσει λίγο πριν την πανδημία, με την σύσταση ομάδας εργασίας με αντιπροσώπους από τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του , το τεχνικό Επιμελητήριο το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και τον ΣΚΕΑΝΑ. Οι δυο πλευρές συμφωνούν ότι πρέπει να επανεκκινηθεί άμεσα η διαδικασία και να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα έτσι ώστε η πόλη μας να είναι αρχικά φιλική προς τον πολίτη και λειτουργική προς τα καταστήματα. Παράλληλα αυτό θα ενισχύσει την εικόνα της πόλης, που μια ενότητα της εικόνας αυτής είναι υπ’ όψη κανονιστική, για τους κοινόχρηστους χώρους.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ στην συνέχεια έθιξε και το θέμα των οφειλών προς τον Δήμο αναφέροντας πως είναι σημαντικό να γίνει διευκόλυνση στην ρύθμιση των χρεών με σκοπό τόσο την δυνατότητα απόκτησης δημοτικής ενημερότητας από τους πολίτες όσο και την εισπρακτική δυνατότητα του Δήμου, με τον Αντιδήμαρχο να τονίζει πως αυτό είναι διεκδίκηση και του Δήμου και πως ο Δήμος Πατρέων πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση την Κυβέρνηση για συνέχιση της νομοθεσίας που ίσχυε για ρύθμιση οφειλών, ενώ σε ότι αφορά τον Δήμο ανέφερε τα σημαντικά μέτρα που η Δημοτική Αρχή έχει πάρει στην Εστίαση για ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων κ.λ.π.

Τέλος οι εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ έθεσαν στον κ. Πλέσσα δύο ακόμα σοβαρά ζητήματα, αυτό της άμεσης ανάγκης για τους πλειστηριασμούς στις πλατείες και το θέμα των υψηλών τιμολογίων νερού σε μερικά καταστήματα όπου τα κατατάσσει στην τρίτη κλίμακα και τα εξισώνει με τις μονάδες τουρισμού.
Ο Αντιδήμαρχος, πάντα με διάθεση συνεργασίας, ανέφερε πως ήδη έχει δρομολογηθεί με απόφαση της ΟΕ η διαδικασία δημοπράτησης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες του Δήμου και οποιοδήποτε άλλο θέμα όπως των τιμολογίων νερού να συζητηθεί με την αρμόδια Υπηρεσία του ΣΚΕΑΝΑ και την Αντιδημαρχία .
Κοινός στόχος και των δύο πλευρών είναι μια όμορφη και λειτουργική για όλους πόλη.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας: Επαφές στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο – Σημαντική ενίσχυση για την Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 ο Προέδρος Τσίτσικας Χαράλαμπος, ο Αντιπρόεδρος Κόρδας Ιωάννης και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσής μας Μπαλάσης Γεώργιος μετέβησαν στην Αθήνα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας και στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με κύριο σκοπό την ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού που μαστίζει την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει τα εξής: “Στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γερακαράκο Γρηγόριο. Στο Υπουργείο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ και με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Σωτηρόπουλο Γεώργιο, ενώ στο Αρχηγείο με τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγο Γκαρίλα Ελευθέριο, με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο Σκλάβο Σπυρίδωνα και με τον Πατρινό Κλαδάρχη Τάξης του Αρχηγείου,
Υποστράτηγο Μιχαλόπουλο Γεώργιο.
Σε όλους έγινε λεπτομερής ενημέρωση για την κατάσταση από πλευράς Αστυνομικού προσωπικού που υπάρχει στην Αχαΐα, ειδικά με τα από τις δεκάδες αποστρατείες των τελευταίων χρόνων, τις μειωμένες μεταθέσεις αλλά και την ίδρυση νέων υπηρεσιών στην περιοχή.
Παράλληλα ζητήθηκε να εφαρμοστεί η δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Πάτρα, όπου υποσχέθηκε σημαντική ενίσχυση με προσωπικό. Την επομένη ημέρα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 συγκροτήθηκε το αρμόδιο για τον προσδιορισμό των φετινών μεταθέσεων ανά την επικράτεια Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου, το οποίο θα εξέδωσε τον αριθμό θέσεων για τις τακτικές μεταθέσεις με μόρια ανά
Διεύθυνση Αστυνομίας. Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας αποφασίστηκε να μετατεθούν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα.
Αυτή η ενίσχυση ανταποκρίνεται στην δέσμευση του κ. Υπουργού και αποτελεί μια ανάσα από πλευράς προσωπικού για την περιοχή μας. Σίγουρα όμως πρέπει η ενισχύσεις αυτού του μεγέθους να είναι επαναλαμβανόμενες, τόσο κατά την περίοδο των τακτικών όσο και σε αυτή των έκτακτων μεταθέσεων, ώστε να καλύπτονται τα κενά που δημιουργούνται, κυρίως από τις αποστρατείες, αλλά κυρίως να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής
της Αχαΐας”.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πτώση F-4: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη του μοιραίου Phantom

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάμεσα στα ευρήματα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, την περασμένη Δευτέρα, ήταν και ο χάρτης που φέρουν οι πιλότοι στη στολή τους και τον οποίο χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης.

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το Patrisnews, από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, φαίνεται ο χάρτης πάνω στον οποίο αποτυπώνεται η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι πιλότοι, σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαζόταν να προσγειωθούν σε διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που απογειώθηκαν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Phantom, δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, θα έπρεπε να ακολουθήσουν την διαδρομή που τους υποδεικνύει ο χάρτης για να προσγειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Πτώση F-4: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον χάρτη του μοιραίου Phantom

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγρίνιο: Απείλησε με κατσαβίδι δημοτική υπάλληλο και συνελήφθη

Δημοσιεύθηκε

στις

Για παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή και εξύβριση συνελήφθη ένας 46χρονος στο Αγρίνιο.

H σύλληψη έγινε το πρωί της Τρίτης (31/1) όταν ο 46χρονος φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε με τη χρήση κατσαβιδιού, δημοτική υπάλληλο.

Το περιστατικό συνέβη μάλιστα στην κεντρική πλατεία χωρίς προφανή αφορμή, σύμφωνα με το agrinionews.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κατσαβίδι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα