Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν για την μεγαλύτερη κατηγορία των υποψηφίων του Γενικού Λυκείου και (εν αναμονή βαθμολογιών), χιλιάδες νέοι και νέες προβληματίζονται ήδη με την σκέψη στην συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Σε 10-15 ημέρες αναμένεται ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων θα έχει ολοκληρωθεί οπότε και η διαδικασία της συμπλήρωσης των φετινών Μηχανογραφικών Δελτίων θα έχει ξεκινήσει.

Ποιες είναι όμως οι «χρυσές ευκαιρίες» στην αγορά εργασίας της χώρας σήμερα και σε ποιους επαγγελματικούς κλάδους παρουσιάζονται οι περισσότερες προοπτικές. Τα  τελευταία χρόνια δε, όπως επισημαίνει ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρήστος Ταουσάνης, αναδύεται όλο και περισσότερο στις συνειδήσεις των μαθητών αλλά και των φοιτητών η σπουδαιότητα της διεπιστημονικότητας του βασικού πτυχίου.

«Φυσικά ένας εύστοχος τρόπος για να συνδυάσει διεπιστημονικά γνώσεις ο καθένας μας, είναι μέσω και των μεταπτυχιακών, πολλά από αυτά παρέχουν στους αποφοίτους τους συγκριτικά πλεονεκτήματα για τις γνωστικές ανάγκες που διαμορφώνονται σε διάφορους τομείς της αυριανής αγοράς εργασίας» λέει ο κ. Ταουσάνης. Και παραθέτει μια σειρά από επιστημονικούς-επαγγελματικούς κλάδους που θα προσφέρουν στα στελέχη τους αξιόλογη απασχολησιμότητα, απαντώντας στο ερώτημα «ποια είναι σήμερα τα περιζήτητα επαγγέλματα στην ελληνική αλλά και την διεθνή αγορά έργασίας».

«Μικροσυστήματα – Νανοδιατάξεις – Νανοεφαρμογές»

Ροή ειδήσεων

Advertisement