Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Ελλήνων βουλευτών με υπουργό του Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, πήρε την σκυτάλη από τον Χολουσί Ακάρ στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας.

Όπως και ο συνάδελφός του, όμως, πήρε και εκείνος σκληρές απαντήσεις από τους Έλληνες βουλευτές, κατά τη δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σοϊλού, πάντως, επέλεξε το μεταναστευτικό για να αντιπαρατεθεί με την ελληνική αντιπροσωπία και κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα – αλλά και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της – για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέφερε τα όσα είχε πει την Τρίτη ο Χολουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για «ελληνική βοήθεια στο PKK».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να εμπλέξει τη χώρα μας στην υπόθαλψη τρομοκρατών με την Σουηδία και την Φινλανδία, για να προσθέσει ότι τα μέλη του PKK διαθέτουν επίσης γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του Ακάρ, και ο Σοϊλού πήρε ηχηρή απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές.

Στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός και οι βουλευτές Μανούσος Βολουδάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται pushbacks μεταναστών στο Αιγαίο – μάλιστα, ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες, τις έχει εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να αποδειχτεί το παραμικρό – ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα πως εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Σε σχέση με τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών, καθώς ο Σοϊλού ενέπλεξε μία σειρά χωρών, πέραν της Ελλάδας, οι βουλευτές επισήμαναν στον υπουργό Εσωτερικών του Ερντογάν ότι παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας της Δύσης εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν ισχύει.

«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολουδάκης.

 Δείτε τι δήλωσε  ο Σπήλιος Λιβανός:

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement