Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Σε κατάσταση υβριδικού πολέμου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Ίσως δεν το έχουμε… καταλάβει, αλλά με την Τουρκία βρισκόμαστε ήδη σε μία υβριδική κατάσταση πολέμου. Η ακραία ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και η τεράστια επιχείρηση δαιμονοποίησης της Ελλάδας στην τουρκική κοινή γνώμη συνιστά έναν τέτοιο τύπου «υβριδικό πόλεμο». Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πως και πότε θα κλιμακωθεί, αφού το πιο πιθανό είναι να υπάρξει κάποιου τύπου κλιμάκωση.

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει μέρος αυτής της κλιμάκωσης. Απέναντι στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας, η χώρα μας πρέπει να παραμείνει ψύχραιμη και μεθοδική. Και αυτό γιατί είναι λάθος να δοθεί η εντύπωση στη διεθνή κοινή γνώμη ότι πρόκειται για ένα «σκυλοκαυγά» δύο κρατών. Η Τουρκία απειλεί να βάλει φωτιά στη νότια Ευρώπη και αυτό πρέπει να γίνει σαφές σε όλους.

Επιπλέον, έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρει η Ελλάδα με ποιόν τρόπο θα αντιδράσουν εταίροι και σύμμαχοι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου. Κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι ώρα για καθαρές κουβέντες από όλους.

Και βέβαια, το κυριότερο είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι. Όχι μόνο στο πεδίο – έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις – αλλά και σε επίπεδο επικοινωνίας. Το είδαμε και στην Ουκρανία, ο «πόλεμος» των social media, είναι πολύ σημαντικός στις μέρες μας. Και βέβαια, να αποδίδουμε πολύ μεγάλη προσοχή στην αποφυγή του λάθος και… στις λεπτομέρειες. Γιατί, όπως λέει η έκφραση, ο διάβολος εκεί κρύβεται συνήθως…

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement