Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
Connect with us

Γυναίκα

Εντυπωσιακό ντεκολτέ το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η αρχική ερωτογενής ζώνη, επανήλθε στην κορυφή της ατζέντας του στυλ. Για λεία, λαμπερή επιδερμίδα στην περιοχή, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη τεχνογνωσία (και μετέπειτα προσπάθεια). Παρακάτω, οι ειδικοί μοιράζονται το πώς μπορείς να κάνεις το στήθος σου να φαίνεται καλύτερο αυτό το καλοκαίρι.

Μεγιστοποιήστε την περιποίηση

Μεταχειριστείτε το ντεκολτέ ακριβώς όπως το πρόσωπό σας και το σώμα σας. Απλώς βάλτε τους ορούς προσώπου, είτε βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ ή ρετινόλη, μέχρι τις θηλές σας και οποιεσδήποτε κρέμες σώματος ή ενυδατικές κρέμες από πάνω για βαθιά θρέψη. Δεν χρειάζεται τεχνικά να χρησιμοποιείτε προϊόντα ειδικά για την περιοχή.

Λάμψτε

Το κόλπο είναι να επικεντρώσετε το μαύρισμα σας στις περιοχές όπου πέφτει ο ήλιος. Απλώς εφαρμόστε τη φόρμουλα παντού την πρώτη μέρα. Στη συνέχεια, τη δεύτερη μέρα, ενυδατώστε τις περιοχές που θέλετε να τονώσετε και, στη συνέχεια, εφάρμοστε μια στρώση στιγμιαίας μους σε συγκεκριμένες περιοχές, αφήστε για δύο ώρες και μετά ξέπλυνετε

Παίξτε με το άρωμα

Το να φοράτε άρωμα στο ντεκολτέ είναι μια τόσο προσωπική εμπειρία, τόσο στενή, τόσο οικεία. Με αυτήν την πράξη, δεν φοράτε μόνο άρωμα για να ευχαριστήσετε κάποιον άλλο, το φοράτε και για να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας.

Δοκιμάστε μια θεραπεία

Είναι σημαντικό να προσεγγίσετε κάθε πρόβλημα του δέρματος του ντεκολτέ με πολυπαραγοντικό τρόπο. Για τις γραμμές και τις ρυτίδες, οι αποτελεσματικές θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν fillers, ενισχυτικά δέρματος, microneedling μόνο ή σε συνδυασμό με ραδιοσυχνότητες και λέιζερ, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν συνδυασμό όλων των παραπάνω θεραπειών.

Γυναίκα

Μπιφτέκια με τηγανο-φουρνιστές πατάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τις πατάτες

1,2 κιλά πατάτες

αλάτι

Για τα μπιφτέκια

700 γρ. κιμά (μοσχάρι 80% χοιρινό 20%)

40 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 αυγό

1 κουτ. σούπας λεμόνι, τον χυμό

1 κουτ. σούπας ξίδι

1 κουτ. σούπας ρίγανη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αρωματικό γιαούρτι

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

30 ml γάλα φρέσκο

1 λεμόνι, το ξύσμα

1 σφηνάκι ρακί

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε μία μπασίνα όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε τον κιμά. Τα αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σαν τηγανητές στο σχήμα. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με 1 κουτ. γλυκού αλάτι βράζετε τις πατάτες για 4΄. Σουρώνετε και στεγνώνετε πολύ καλά από τα υγρά. Πλάθετε τα μπιφτέκια και σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζετε τις πατάτες, ανακατεύετε μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και προσθέτετε στο ταψί τα μπιφτέκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35΄-40΄. Ανακατεύετε τις πατάτες προσεκτικά στα 20΄ ψησίματος για να μην αρπάξουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά για το αρωματικό γιαούρτι. Σερβίρετε ραντίζοντας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Περισσότερα

Γυναίκα

H μόδα απαιτεί καρέ φέτος το καλοκαίρι!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ταιριάζει σε κάθε ηλικία, φύλο και τύπο μαλλιών και σχήμα προσώπου γιατί έχει την ιδιότητα να μεταλλάσσεται και να προσαρμόζεται ανάλογα. Επίσης είναι βολικό, δεν απαιτεί ιδιαίτερο στάιλινγκ ενώ παράλληλα προσθέτει πόντους κομψότητας στην εμφάνισή μας. Μιλάμε για το καρέ, που αν και μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής, παραμένει το πιο φρέσκο και ανάλαφρο κούρεμα το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε σχήμα προσώπου και μαλλιών. Αν λοιπόν επιθυμούμε μια ανανέωση, ας πάρουμε μερικές ιδέες από τα πιο δημοφιλή hair trends του 2022.

* Boyfriend bob
Είναι ένα αυστηρό καρέ στο ύψος του σαγονιού, με χωρίστρα στη μέση, και αποτελεί μία από τις αγαπημένες προτιμήσεις της Alexa Chung. Ιδανικά ταιριάζει στα ίσια και στα κυμματιστά μαλλιά. Το λουκ δε χρειάζεται ιδιαίτερο στάιλινγκ, μιας και ανήκει στη φιλοσοφία του “wash and wear”.

Tip: Αν έχουμε πολύ λεπτή τρίχα και επιθυμούμε έξτρα πυκνότητα, ψεκάζουμε σε στεγνά μαλλιά ένα σπρέι όγκου, που παράλληλα χαρίζει κράτημα διαρκείας.

*French bob (ή je ne sais quοi bob)
Είναι χαριτωμένο, φρέσκο και διαχρονικό. Το λουκ που κατά καιρούς υιοθετούν οι μοντέρνες celebrities του Χόλιγουντ όπως η Emma Stone χαρακτηρίζεται από μία γεωμετρική γραμμή ή είναι ελαφρώς φιλαριστό μπροστά, με τετραγωνισμένη φράντζα.

Tip: Συντηρούμε τη φράντζα στο σωστό μήκος, το οποίο φτάνει στο ύψος των φρυδιών ή πιο κοντό.

* Razor Cut bob
Ένα από τα πιο αγαπημένα κουρέματα των millennials, το οποίο είναι τολμηρό και παράλληλα σοφιστικέ. Σε αυτήν την περίπτωση ο κομμωτής χρησιμοποιεί ξυράφι αντί για ψαλίδι για να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο ανάλαφρα με περισσότερη κίνηση. Το μήκος της κουπ ποικίλλει από τη βάση του αυχένα μέχρι το ύψος των ώμων.

Tip: Για να τονίσουμε τη φυσική κίνηση των μαλλιών, μετά το λούσιμο εφαρμόζουμε ένα ενυδατικό σπρέι που δεν ξεπλένεται προκειμένου να χαρίζει όγκο, λάμψη και απαλότητα στα μήκη.

*Τextured bob
Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα λουκ των celebrities, που αναδεικνύει τη φυσική κίνηση των μαλλιών. Σε αυτήν την περίπτωση η κουπ είναι ελαφρώς φιλαριστή και το μήκος φτάνει μέχρι το ύψος των ώμων, είτε με φράντζα είτε χωρίς.

Tip: Για τις βραδινές εμφανίσεις μας στερεώνουμε εντυπωσιακά τσιμπιδάκια στο πλάι. Ετσι δίνουμε μία glam νότα στο στυλ μας.

Το μακρύ καρέ με στρογγυλεμένες άκρες
Παραπέμπει στα 70s και 80s. Εχει μήκος μέχρι τους ώμους με χωρίστρα στη μέση και χαρακτηρίζεται από το sleek φινίρισμά του. Για να το αναδείξουμε χρειάζεται στάιλινγκ, είτε θερμό είτε ρόλεϊ, προκειμένου να γυρίσουμε τις άκρες προς τα μέσα.

Καρέ: Οι 5 μεγάλες τάσεις για το φετινό καλοκαίρι

Περισσότερα

Γυναίκα

Σεφ αποκαλύπτουν: Αυτά τα πιάτα δεν πρέπει να παραγγείλουμε ΠΟΤΕ όταν τρώμε έξω

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ερώτημα «τι τρώνε οι σεφ όταν πηγαίνουν σε άλλα εστιατόρια» απασχολούσε για καιρό τον κόσμο.

Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη πιο ενδιαφέρον ερώτημα, το οποίο έθεσε ένας από τους χρήστες του Reddit στους μάγειρες, αλλά και τους ανθρώπους με εμπειρία στην εστίαση.

Κι αυτό αφορούσε τα πιάτα που δεν παραγγέλνουν ΠΟΤΕ όταν τρώνε έξω.

Μπορεί πολλοί από εμάς να μην έχουμε ιδέα τι γίνεται στις κουζίνες, την ώρα που περιμένουμε καρτερικά την παραγγελία μας σε κάποιο εστιατόριο, ωστόσο αυτοί έλυσαν κάποιες απορίες με τις απαντήσεις τους.

Ας δούμε…

Hollandaise sauce
Eίναι φτιαγμένη από ωμό αυγό και βούτυρο και διατηρείται ζεστή για να μένει παχύρρευστη. Όχι όμως αρκετά ζεστή για να ψηθούν τα αυγά. Με άλλα λόγια, το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια εάν δεν πετιέται κάθε 4 ώρες.

Ροφήματα με γάλα
Τα ροφήματα με γάλα που παραγγέλνει ο κόσμος είναι ελάχιστα, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου. Αυτό το μισοχρησιμοποιημένο κουτάκι λοιπόν στο πίσω μέρος του μπαρ, μπορεί να παραμένει έτσι για αρκετές ώρες (ή μέρες).

Βαρελίσια μπύρα
Σχεδόν κανείς δεν πλένει το βαρέλι στο οποίο τοποθετείται η μπύρα, κάτι που επιτρέπει κάποιες φορές την εμφάνιση βακτηρίων ή κάποιου μύκητα στο εσωτερικό του.

Κοτόπουλο
Για τους περισσότερους το κοτόπουλο είναι βαρετό, υπερτιμημένο και μπορείς εύκολα να το φτιάξεις σπίτι. Άσε που ένα λάθος στο ψήσιμο μπορεί να είναι και βλαβερό για την υγεία σου.

Σούπες
Αν δεν είναι εστιατόριο που εξειδικεύεται στις σούπες, τότε οι σεφ δεν μπαίνουν καν στον κόπο να παραγγείλουν ένα πιάτο που δεν θα προσεχθεί ιδιαίτερα.

Όστρακα
Αρχικά, πολλοί υποστηρίζουν ότι η Δευτέρα είναι η χειρότερη ημέρα για να φας θαλασσινά, γιατί πιθανότατα δε θα είναι φρέσκα. Το δεύτερο πιο σημαντικό που λένε είναι πως πρέπει να αποφεύγεις τα εστιατόρια που σερβίρουν όστρακα σε μέρη που δεν μυρίζεις τη θάλασσα.

Ξιφίας
Ας πούμε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ψάρι, το οποίο επιτρέπει σε παράσιτα να κατοικήσουν πάνω του.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα