Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα : Διήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων με σύνθημα ” Γίνε Δότης Μυελού των Οστών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Γίνε Δότης Μυελού των Οστών, είναι το μήνυμα που στέλνει το διήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων, που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. Αφορμή στάθηκε η περιπέτεια της μικρής Άννας – Αποστολίας, η οποία γίνεται η πρέσβειρα του Φεστιβάλ και μας προσκαλεί σε ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δράσεις για παιδιά, όπου σκοπός είναι να ενημερωθούμε και να γίνουμε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με τους συλλόγους Όραμα Ελπίδας και Χάρισε Ζωή.

Όλη η Πάτρα ενωμένη, για να γίνουμε περισσότεροι οι Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και να προσφέρουμε Ζωή σε έναν συνάνθρωπο μας.

Καθημερινά στην Ελλάδα, ένα παιδί νοσεί με παιδικό Καρκίνο. Πολλά παιδιά χρειάζονται, μετά τις χημειοθεραπείες, να κάνουν Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών για να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει, κάτι που θεωρούμε εμείς, τόσο δεδομένο.

Στην Ελλάδα, δεν έχουμε ενημερωθεί σωστά για τη διαδικασία της Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών που πραγματικά ιδίως για το δότη, είναι Ανέξοδη και Ανώδυνη.

Η μικρή Άννα – Αποστολία μόλις 4 μηνών, νόσησε με Βρεφική Λευχαιμία. Στην πορεία της θεραπείας της, το καλοκαίρι 2021, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, με δότη από την Ελλάδα.

Ωστόσο σύντομα επανεμφανίστηκε η νόσος και το μωρό χρειάστηκε μετά το νέο κύκλο χημειοθεραπειών – και άλλων θεραπειών να μπει στη διαδικασία για δεύτερη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών από δεύτερο δότη, όπου βρίσκεται στο Ισραήλ. Στις 21 Φεβρουαρίου 2022, το μωρό ξαναγεννήθηκε κυριολεκτικά για τρίτη φορά με την ελπίδα να έχει μια ζωή γεμάτη υγεία κι απ ό,τι φαίνεται όλα πάνε καλά.

Αν ένα μωρό, ένα παιδί, ένας συνάνθρωπος μας χρειάζεται Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών για ζήσει, άμεσα ενεργοποιείται ένας παγκόσμιος οργανισμός για να βρεθεί συμβατός δότης.

Μάθε πώς γίνεται χωρίς πόνο, κόπο και ανέξοδα.


Δήλωση από Ελένη Βασιλοπούλου:

Η μικρή μας Άννα – Αποστολία, είναι η δική μας ηρωίδα! Είναι το δικό μου παιδί, το δικό σου παιδί, το παιδί κάποιου που γνωρίζεις. Μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ, ο γονέας και ο συνοδός, είναι απλώς συνοδοιπόροι σε κάθε μάχη που δίνει το παιδί για τη ζωή του.

Εμείς, καθημερινά, σκεφτόμασταν ό,τι το μωρό μας, χρειάζεται αγάπη, στοργή, φροντίδα και πολλά χαμόγελα! Κάθε μέρα που ξημέρωνε ήταν μια ημέρα νίκης απέναντι στον παιδικό καρκίνο! Τα τραγούδια και οι χοροί, αγκαλιά με την μικρή μας Άννα, ήταν στο πρόγραμμα μας, ακόμη κι όταν υπήρχαν πολλοί καθετήρες και έπαιρνε τις χημειοθεραπείες. Η καλή ψυχολογία είναι πάντα σύμμαχος κι εμείς μπορούσαμε να χορηγήσουμε μόνο αυτό το φάρμακο, της χαράς και της αισιοδοξίας!

Τα περισσότερα μέλη στην οικογένεια μου, είναι Δότες Μυελού των Οστών, κι εγώ είμαι. Αλλά, όσο οξύμωρο κι αν είναι, χρειαζόμασταν έναν ξένο δότη γιατί εμείς δεν ήμασταν συμβατοί με το μωρό. Η Άννα μου, χρειάστηκε 2 ξένους δότες, για να είναι σήμερα καλά! Η διαδικασία, είναι απλή, ανέξοδη, ανώδυνη και γίνεται πλέον όπως η αιμοληψία. Αυτό το διήμερο Φεστιβάλ εκδηλώσεων, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου, στην Πάτρα, γίνεται για να φέρουμε κοντά μας, παιδιά με τους γονείς τους, εφήβους, νέους, να έρθουν όλοι, να ενημερωθούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να καταλάβουν ό,τι η ζωή είναι ένα δώρο, όπου μπορείς κι εσύ, να προσφέρεις αν γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών

Αναλυτικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στην πλατεία Γεωργίου 10:00 με 13:00

– Κινητή Μονάδα με πλήρωμα από το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, με σκοπό την ενημέρωση και εγγραφή μελών Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (στην κεντρική πλατεία της Πάτρας)

– Αγαπημένοι ήρωες και μασκότ θα είναι στην πλατεία Γεωργίου για να χαρίσουν μπαλονοκατασκεύες και να παίξουν με τα παιδιά. Θα υπάρχουν παιχνίδια, μουσική για χορό, θα ζωγραφίσουν ένα σεντόνι με καρδιές και θα πάρουν δώρο το Ημερολόγιο του Ε. Τριβιζά με θέμα Φρουτοπία και παγωτά από το Εντελβάϊς

– Συμμετέχουν οι αθλητικοί σύλλογοι με παιδιά – αθλητές, για να παίξουμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και να ρολάρουμε με πατίνια (ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό)

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στο Επιμελητήριο Αχαϊας 18:30 – 21:30

Εκδήλωση – Βράβευση

Ομιλία με θέμα: Γίνε κι εσύ Δότης Μυελού των Οστών

Βίντεο Όπου παρουσιάζει την μικρή Πρέσβειρα και τη διαδικασία μεταμόσχευσης

Βίντεο από τη διαδικασία συλλογής αιμοποιητικών κυττάρων από το δότη

Βραβεύσεις προς το έργο των: Στέλιος Γραφάκος Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας – Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Ιουλία Περιστέρη Αιματολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών Ογκολογική Μονάδα Παίδων – Ελπίδα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα, Αντώνης Καττάμης, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας Ογκολογίας Νοσοκομείου Παίδων ΕΛΠΙΔΑ -”Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Καθηγητής Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Διευθυντής ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» & Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝ Πατρών. *Τα βραβεία φιλοτέχνησε προσωπικά ο βραβευμένος Πατρινός γλύπτης Ευστάθιος Λεοντής. Η εκδήλωση θα υποστηρίζεται διαδικτυακά live streaming (για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο 6932011395)

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στην ΠΛΑΖ από τις 19:00

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών και του Αστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας όπου θα υπάρχουν δρομολόγια έως τις 2:00 τη νύχτα.

18:30 – 21:30 Αγαπημένοι ήρωες των παιδιών Spiderman – Elsa & Aννα, Ξυλοπόδαροι, Μπαλονοκατασκεύες για όλα τα παιδιά. Show με μαγικά τρικ.

19:30 – 21:30 Κινητή Μονάδα με πλήρωμα από το Σύλλογο Χάρισε Ζωή, με σκοπό την ενημέρωση και εγγραφή μελών Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

21:00 Συναυλία στο μαγαζί ΠΛΑΖ ΕΟΤ Πάτρας, με το συγκρότημα 15-50 (δωρεάν για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν στην παραλία ή για να κάνετε κράτηση σε τραπέζι καλέστε στο 2610.434.110)

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο με έναν τραυματία στην Μεσολογγίου-Ι.Χ εμβόλισε δίκυκλο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ελαφρά τραυματίας, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης.

Ι.Χ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος,

εμβόλισε δίκυκλο, και στη συνέχεια “καβάλησε” το πεζοδρόμιο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κάποιος πεζός και από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα