Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα : Διήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων με σύνθημα ” Γίνε Δότης Μυελού των Οστών”

Published

on

Γίνε Δότης Μυελού των Οστών, είναι το μήνυμα που στέλνει το διήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων, που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. Αφορμή στάθηκε η περιπέτεια της μικρής Άννας – Αποστολίας, η οποία γίνεται η πρέσβειρα του Φεστιβάλ και μας προσκαλεί σε ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δράσεις για παιδιά, όπου σκοπός είναι να ενημερωθούμε και να γίνουμε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με τους συλλόγους Όραμα Ελπίδας και Χάρισε Ζωή.

Όλη η Πάτρα ενωμένη, για να γίνουμε περισσότεροι οι Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και να προσφέρουμε Ζωή σε έναν συνάνθρωπο μας.

Καθημερινά στην Ελλάδα, ένα παιδί νοσεί με παιδικό Καρκίνο. Πολλά παιδιά χρειάζονται, μετά τις χημειοθεραπείες, να κάνουν Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών για να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει, κάτι που θεωρούμε εμείς, τόσο δεδομένο.

Στην Ελλάδα, δεν έχουμε ενημερωθεί σωστά για τη διαδικασία της Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών που πραγματικά ιδίως για το δότη, είναι Ανέξοδη και Ανώδυνη.

Η μικρή Άννα – Αποστολία μόλις 4 μηνών, νόσησε με Βρεφική Λευχαιμία. Στην πορεία της θεραπείας της, το καλοκαίρι 2021, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, με δότη από την Ελλάδα.

Ωστόσο σύντομα επανεμφανίστηκε η νόσος και το μωρό χρειάστηκε μετά το νέο κύκλο χημειοθεραπειών – και άλλων θεραπειών να μπει στη διαδικασία για δεύτερη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών από δεύτερο δότη, όπου βρίσκεται στο Ισραήλ. Στις 21 Φεβρουαρίου 2022, το μωρό ξαναγεννήθηκε κυριολεκτικά για τρίτη φορά με την ελπίδα να έχει μια ζωή γεμάτη υγεία κι απ ό,τι φαίνεται όλα πάνε καλά.

Αν ένα μωρό, ένα παιδί, ένας συνάνθρωπος μας χρειάζεται Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών για ζήσει, άμεσα ενεργοποιείται ένας παγκόσμιος οργανισμός για να βρεθεί συμβατός δότης.

Μάθε πώς γίνεται χωρίς πόνο, κόπο και ανέξοδα.


Δήλωση από Ελένη Βασιλοπούλου:

Η μικρή μας Άννα – Αποστολία, είναι η δική μας ηρωίδα! Είναι το δικό μου παιδί, το δικό σου παιδί, το παιδί κάποιου που γνωρίζεις. Μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ, ο γονέας και ο συνοδός, είναι απλώς συνοδοιπόροι σε κάθε μάχη που δίνει το παιδί για τη ζωή του.

Εμείς, καθημερινά, σκεφτόμασταν ό,τι το μωρό μας, χρειάζεται αγάπη, στοργή, φροντίδα και πολλά χαμόγελα! Κάθε μέρα που ξημέρωνε ήταν μια ημέρα νίκης απέναντι στον παιδικό καρκίνο! Τα τραγούδια και οι χοροί, αγκαλιά με την μικρή μας Άννα, ήταν στο πρόγραμμα μας, ακόμη κι όταν υπήρχαν πολλοί καθετήρες και έπαιρνε τις χημειοθεραπείες. Η καλή ψυχολογία είναι πάντα σύμμαχος κι εμείς μπορούσαμε να χορηγήσουμε μόνο αυτό το φάρμακο, της χαράς και της αισιοδοξίας!

Τα περισσότερα μέλη στην οικογένεια μου, είναι Δότες Μυελού των Οστών, κι εγώ είμαι. Αλλά, όσο οξύμωρο κι αν είναι, χρειαζόμασταν έναν ξένο δότη γιατί εμείς δεν ήμασταν συμβατοί με το μωρό. Η Άννα μου, χρειάστηκε 2 ξένους δότες, για να είναι σήμερα καλά! Η διαδικασία, είναι απλή, ανέξοδη, ανώδυνη και γίνεται πλέον όπως η αιμοληψία. Αυτό το διήμερο Φεστιβάλ εκδηλώσεων, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου, στην Πάτρα, γίνεται για να φέρουμε κοντά μας, παιδιά με τους γονείς τους, εφήβους, νέους, να έρθουν όλοι, να ενημερωθούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να καταλάβουν ό,τι η ζωή είναι ένα δώρο, όπου μπορείς κι εσύ, να προσφέρεις αν γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών

Αναλυτικό Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στην πλατεία Γεωργίου 10:00 με 13:00

– Κινητή Μονάδα με πλήρωμα από το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας, με σκοπό την ενημέρωση και εγγραφή μελών Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (στην κεντρική πλατεία της Πάτρας)

– Αγαπημένοι ήρωες και μασκότ θα είναι στην πλατεία Γεωργίου για να χαρίσουν μπαλονοκατασκεύες και να παίξουν με τα παιδιά. Θα υπάρχουν παιχνίδια, μουσική για χορό, θα ζωγραφίσουν ένα σεντόνι με καρδιές και θα πάρουν δώρο το Ημερολόγιο του Ε. Τριβιζά με θέμα Φρουτοπία και παγωτά από το Εντελβάϊς

– Συμμετέχουν οι αθλητικοί σύλλογοι με παιδιά – αθλητές, για να παίξουμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και να ρολάρουμε με πατίνια (ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό)

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στο Επιμελητήριο Αχαϊας 18:30 – 21:30

Εκδήλωση – Βράβευση

Ομιλία με θέμα: Γίνε κι εσύ Δότης Μυελού των Οστών

Βίντεο Όπου παρουσιάζει την μικρή Πρέσβειρα και τη διαδικασία μεταμόσχευσης

Βίντεο από τη διαδικασία συλλογής αιμοποιητικών κυττάρων από το δότη

Βραβεύσεις προς το έργο των: Στέλιος Γραφάκος Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας – Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Ιουλία Περιστέρη Αιματολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών Ογκολογική Μονάδα Παίδων – Ελπίδα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα, Αντώνης Καττάμης, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας Ογκολογίας Νοσοκομείου Παίδων ΕΛΠΙΔΑ -”Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Καθηγητής Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Διευθυντής ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» & Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝ Πατρών. *Τα βραβεία φιλοτέχνησε προσωπικά ο βραβευμένος Πατρινός γλύπτης Ευστάθιος Λεοντής. Η εκδήλωση θα υποστηρίζεται διαδικτυακά live streaming (για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο 6932011395)

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στην ΠΛΑΖ από τις 19:00

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών και του Αστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας όπου θα υπάρχουν δρομολόγια έως τις 2:00 τη νύχτα.

18:30 – 21:30 Αγαπημένοι ήρωες των παιδιών Spiderman – Elsa & Aννα, Ξυλοπόδαροι, Μπαλονοκατασκεύες για όλα τα παιδιά. Show με μαγικά τρικ.

19:30 – 21:30 Κινητή Μονάδα με πλήρωμα από το Σύλλογο Χάρισε Ζωή, με σκοπό την ενημέρωση και εγγραφή μελών Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

21:00 Συναυλία στο μαγαζί ΠΛΑΖ ΕΟΤ Πάτρας, με το συγκρότημα 15-50 (δωρεάν για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν στην παραλία ή για να κάνετε κράτηση σε τραπέζι καλέστε στο 2610.434.110)

Ροή ειδήσεων

Advertisement