Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μάνδρα: Αθώα η Ρένα Δούρου, ένοχη η τότε δήμαρχος και άλλοι επτά – Η απόφαση του δικαστηρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθωωτική ήταν η κρίση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την πρώην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και ακόμη 12 κατηγορούμενους για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 που κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους. Με την ίδια απόφαση, κατά πλειοψηφία, κρίθηκαν ένοχοι οκτώ από τους κατηγορούμενους.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία οι δικαστές ομόφωνα αθώωσαν τους δώδεκα κατηγορουμένους για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που αντιμετώπιζαν. Πρόκειται για υπαλλήλους δασαρχείου, τους τότε δημάρχους Μεγάρων και Ελευσίνας, υπαλλήλους πολεοδομίας και υπαλλήλους επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων. Το δικαστήριο, ομόφωνα, κήρυξε αθώα την Ρένα Δούρου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία, (2-1), επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αντίθετα οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες, την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων. Η ενοχή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παραβίασης καθήκοντος.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.


Ροή ειδήσεων

Advertisement