Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με το βλέμμα στον Γραμματέα-Μέχρι τις 22 Ιουνίου συγκρότηση των νέων Νομαρχιακών και Συντονιστικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέχρι τις 22 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πανελλαδικά η συγκρότηση των νέων Νομαρχιακών και Συντονιστικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής που εξελέγησαν στις 8 Μαΐου, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη χθες από το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανότερη ημερομηνία για την πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Αχαΐας και κατ’ επέκταση της συγκρότησής της θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα, παρουσία μέλους της Κεντρικής Επιτροπής όμορου νομού, που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιος ή ποια θα είναι.

Θυμίζουμε ότι τη συνεδρίαση θα συγκαλέσει ο πρώτος σε ψήφους, δηλαδή, για την περίπτωση της Ν.Ε. Αχαΐας, ο Νίκος Μοίραλης, ενώ στη διάρκειά της θα γίνει η εκλογή του νέου Γραμματέα, του Αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς και δύο θεματικών υπευθύνων ΜΜΕ, Επικοινωνίας και Οργανωτικού.

Για τη θέση του Γραμματέα, όπως έχει ξαναγράψει η «Γ», ως υποψήφιοι φέρονται τόσο ο Ν. Μοίραλης, όσο και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ, Θανάσης Γιανναδάκης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «μετά τη συγκρότηση σε σώμα του οργάνου της Ν.Ε., τα μέλη αυτής θα προχωρήσουν στη συγκρότηση των νέων Συντονιστικών Επιτροπών, μετά την πιστοποίηση τους από την ΕΔΕΚΑΠ, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με την συγκρότηση των Ν.Ε».

Όσον αφορά στις αρμοδιότητες, η Νομαρχιακή Επιτροπή είναι το ανώτερο αποφασιστικό Όργανο του Κινήματος στο Νομό, θα αποφασίζει στα πλαίσια των κατευθύνσεων του Κινήματος για τα θέματα του Νομού και θα έχει την ευθύνη της εξειδίκευσης και υλοποίησης της πολιτικής του Κινήματος και των αποφάσεων των ανώτατων οργάνων σε επίπεδο Νομού, ενώ θα διαβουλεύεται με τους φορείς και τους πολίτες στο Νομό για τη διαμόρφωση της πολιτικής του Κινήματος και αποφασίζει για Νομαρχιακά θέματα στο πλαίσιο των αποφάσεων των περιφερειακών και κεντρικών οργάνων.

ΜΑΡ.ΟΡΦ.

 

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement