Connect with us

Εκπαίδευση

Σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ζάππειο η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη από το Ε.Α.Π-Επίτιμος Καθηγητής ο κ.κ. Βαρθολομαίος

Published

on

Σήμερα στις 7 μ.μ. στο Ζάππειο η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη από το Ε.Α.Π.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη, η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, διοργανώνει λαμπρή εκδήλωση με τιμώμενο πρόσωπο τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο καθηγητή της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος μετά την αναγόρευσή του θα αναπτύξει το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας».
Ο ίδιος, άλλωστε, έχει αναδείξει τα θέματα της οικολογικής καταστροφής, έχει λάβει σπουδαίες πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις του είναι καταλυτικές ως προς την ανάδειξη της ανάγκης σωστής διαχείρισης του οικοσυστήματος και της προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος.

Είναι γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία εδώ και 30 χρόνια έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος διοργανώνοντας διεθνή διαθρησκειακά και διεπιστημονικά συμπόσια ενώ έχει προχωρήσει σε συνέργειες για τα θέματα αυτά με ηγέτες όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιουστίνος του Καντέρμπερι καθώς και θεσμικά όργανα όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, η οικολογία πρέπει να ενσωματωθεί στην οικονομική θεωρία. Αν δεν μειώσουμε την παγκόσμια οικονομική ανισότητα, δεν μπορούμε να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπό μας στον πλανήτη και τους ανθρώπους του. Η κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει όταν το περιβάλλον υποφέρει. Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό σύστημα με κοινωνικό προσανατολισμό και οικολογική συνείδηση» έχει δηλώσει ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας.

Η τελετή αναγόρευσης θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, στην οποία έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας, του πνεύματος, των γραμμάτων, του πολιτισμού. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία «Εν Αθήναις Σύλλογος Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement