Connect with us

Μαγειρική

Ελληνικό σουφλέ τυριών

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 κουτ. σούπες κοφτές βούτυρο

6 κουτ. σούπες κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

220 γρ. γάλα

75 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

75 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

6 αυγά

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα τυριά και τους κρόκους χτυπημένους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά, αργά, απαλά και κυκλικά από μέσα προς τα έξω με μια σπάτουλα σιλικόνης ή μια ξύλινη πλατιά κουτάλα, για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή μικρά πυρίμαχα φορμάκια, αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στον φούρνο για 20΄. Μόλις το μείγμα φουσκώσει, είναι έτοιμο. Το σερβίρετε ζεστό, μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, για να μην ξεφουσκώσει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement