Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κηδεύονται την Τρίτη(21/6)

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον πολυαγαπημένο μας

ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΕΩΡΓ. ΓΑΛΑΝΑΚΗ

(ΕΤΩΝ 83)

Κηδεύουμε Τρίτη 21-6-2022 και ώρα 5.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Τα παιδιά του: Ελένη και Κώστας Γιώτης, Ρένα Γαλανάκη, Άννα Γαλανάκη. Τα εγγόνια του: Βασίλης και Αννούλα, Νίκος. Τα αδέλφια του: Δέσποινα (χήρα) Ιωάν. Κεφαλούκου, Βασιλική και Δημήτριος Πετρίτσης. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την αγαπημένη μας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΚΟΤΣΙΝΑ

(ΕΤΩΝ 60)

Κηδεύουμε Τρίτη 21-6-2022 και ώρα 6 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Ο σύζυγος: Γεώργιος Φωτόπουλος. Τα παιδιά: Θεοφάνης Κολελας και Κωνσταντίνα Σγούρα, Ευπραξία και Παύλος Μοτσοβολέας, Χρήστος Φωτόπουλος. Τα εγγόνια: Ιωάννης, Αναστασία-Δέσποινα, Μαρία-Αναστασία. Τα αδέλφια: Φίλιππας Γκοτσίνας, Φωτεινή και Δημήτριος Λιβιεράτος, Αγνή και Ευάγγελος Βώρος, Ιωάννης και Φωτεινή Αγγελοπούλου, (Μοναχός) Ονούφριος Γκοτσίνας. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

* Παράκληση αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

ΓΙΑΝΝ. ΛΥΡΑΣ. Αγίας Τριάδος 25 (πλησίον Πέντε Δρόμων), Πάτρα. Τηλ.: 2610-337.126, 340.873, κιν.: 6932-318.103, fax: 2610-340.871, e-mail: [email protected].

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΛΟΥΚΙΑ (χήρα) ΓΕΡ. ΚΕΡΑΜΙΔΑ

(ΕΤΩΝ 88)

Κηδεύουμε Τρίτη 21-6-2022 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Τα παιδιά: Νικόλαος και Ευθυμία Κεραμιδά, Μαριάνα και Ελευθέριος Γιαννόπουλος. Τα εγγόνια: Γεράσιμος, Παναγιώτης και Σοφία, Γεράσιμος και Αλεξάνδρα. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΧΑΡ. ΦΕΛΤΣΑΔΑ

(ΕΤΩΝ 87)

Κηδεύουμε Τρίτη 21-6-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Λεύκας Πατρών.

Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απλήρωτοι οι απογραφείς

Δημοσιεύθηκε

στις

Απλήρωτοι παραμένουν οι απογραφείς οι οποίοι αν και ολοκλήρωσαν το έργο τους από τον Φεβρουάριο περιμένουν ακόμη από την ΕΛΣΤΑΤ να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Κι όλα αυτά την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των απογραφέων προκειμένου να καταφέρει να ολοκληρώσει εγκαίρως και υπό συνθήκες πίεσης το έργο της, χρειάστηκε να δαπανήσουν χρήματα και από την τσέπη τους (κινητά, μετακινήσεις, κ.α.).

Στην Αχαΐα συμμετείχαν στη διαδικασία απογραφής κατοικιών και πληθυσμού περισσότεροι από 20 επόπτες και άνω των 1.500 απογραφέων, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται εν αναμονή, περιμένοντας να λάβουν την πενιχρή προβλεπόμενη αποζημίωσή τους, στην οποία θα υπάρχει και παρακράτηση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύο θέσεις ειδικευόμενων ιατρών ειδικότητας Ρευματολογίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε (αρ.Γ2α/11598/08-07-2022 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3732/Β/14-07-
2022) η μεταφορά/μετατροπή δύο οργανικών θέσεων ειδικευομένων ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, (έχουν συσταθεί με την Α3β/οικ.9609/17-07-1985
(ΦΕΚ 469/Β/1985) Κοινή Υπουργική Απόφαση), σε δύο οργανικές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών ειδικότητας Ρευματολογίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών,
για πλήρη άσκηση στην ειδικότητα αυτή.

Η πλήρωση των παραπάνω θέσεων σε πρώτη εφαρμογή θα γίνει μετά από κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων των ενδιαφερομένων ιατρών είναι μεγαλύτερος του αριθμού των θέσεων. Στην κλήρωση μπορούν να συμμετέχουν γιατροί που πληρούν τις προϋποθέσεις τοποθέτησης-πρόσληψης.

Επίσης μπορούν να συμμετέχουν και γιατροί που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για τη συγκεκριμένη ειδικότητα σε άλλα Νοσοκομεία (εάν δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησής τους) και με τον όρο, ότι εφόσον εξαχθούν με επιτυχή σειρά από την κληρωτίδα θα ακυρωθούν οι αιτήσεις τους στα άλλα Νοσοκομεία, ενώ δεν ακυρώνονται εφόσον δεν αναδειχθούν υποψήφιοι από την κλήρωση και το είχαν ρητά δηλώσει στην Υπηρεσία.

Η κλήρωση αφορά όλους όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση, ενώ όσοι από αυτούς δεν αναδειχθούν για κάλυψη των θέσεων με την σειρά που κληρώθηκαν διαμορφώνουν νέα σειρά προτεραιότητας με την προϋπόθεση ότι το ενδιαφέρον τους να παραμείνουν στη νέα σειρά το είχαν γραπτά δηλώσει προ της κλήρωσης. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ιατρών υποβάλλονται στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Π. Γερμανού 98-Πάτρα, Ισόγειο,
Γραφείο 1). Το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων θα είναι για δεκαπέντε (15) εργάσιμες ημέρες, από την ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης στη Διαύγεια.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μέτρα στήριξης σε κτηνοτρόφους ζητά από ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ ο Θ. Βασιλόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανησυχία εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι στις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλ/νίας) από τις καθημερινές επιδρομές σαρκοφάγων ζώων στο ζωικό κεφάλαιο. Έπειτα από την συνάντηση που είχε την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 στο Κακοτάρι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με προέδρους κοινοτήτων και κτηνοτρόφους από την ορεινή Ηλεία απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), με την οποία ζητά την λήψη άμεσων μέτρων.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφερονται τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναφερθεί πολύ σημαντικές απώλειες ζωικού κεφαλαίου (αιγοπρόβατα, αλλά και βοοειδή) λόγω κατασπάραξης από άγρια ζώα (κυρίως λύκοι, αλλά και τσακάλια). Τονίζεται ότι κατά την θερινή διαβίωση των ζώων το φαινόμενο είναι πιο έντονο, καθώς οι κτηνοτρόφοι μετακινούνται στα θερινά ορεινά βοσκοτόπια, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την φυσική χλωρίδα για την διατροφή των ζώων τους.
Όπως είναι προφανές, αυτή την περίοδο τα ζώα είναι λιγότερο προστατευμένα έναντι άγριων θηρευτών. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Ζωικού Κεφαλαίου (ΦΕΚ 1669Β /27-7-2011) προβλέπεται αδυναμία ασφαλιστικής κάλυψης όταν η ζημιά στο ζωικό κεφαλαίο είναι μικρότερη της μισής ασφαλιστικής μονάδας (4 ζώα για αίγες και πρόβατα άνω του έτους). Ο εν λόγω περιορισμός δεν ισχύει για τις ζημιές που προκαλούνται στα αιγοπρόβατα από τα προστατευμένα είδη λύκος και αρκούδα, οπότε το όριο ορίζεται σε ασφαλιστική αξία των ζημιωθέντων ζώων μεγαλύτερη των 200 ευρώ (πρακτικά 2 ενήλικα
αιγοπρόβατα).
Με βάση τα ανωτέρω θα θέλαμε να τονίσουμε:
1. Το πρόβλημα είναι πλέον ιδιαίτερα έντονο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλ/νίας) και προκαλεί μεγάλες ζημιές στους κτηνοτρόφους, ειδικά των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, οι οποίοι μπορεί μέσα σε έναν χρόνο να έχουν απώλειες άνω των 15 ενήλικων ζώων, χωρίς να αποζημιώνονται ποτέ. Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο για έναν κτηνοτρόφο μέσα στην ιδιαίτερα δύσκολη
οικονομική συγκυρία να καλύπτει ζημία από ίδιους πόρους.
2. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί με βάση την κοινή λογική η διάκριση ανάμεσα στην αποζημίωση ζώων που έχουν κατασπαραχθεί από προστατευόμενα είδη και αυτών που έχουν κατασπαραχθεί από μη προστατευόμενα είδη.
3. Σε αρκετές περιπτώσεις, υπάρχει η περίπτωση της μη ανεύρεσης των υπολειμμάτων των πτωμάτων λόγω της κατασπάραξης αυτών από αγριογούρουνα.
Ως εκ τούτου, θα προτείναμε :
1. Ειδικά για την αποζημίωση λόγω κατασπαράξεων ζωικού κεφαλαίου από άγρια ζώα να λαμβάνεται υπ’ όψη η συνολική και όχι η ημερήσια ζημία.
2. Να εξισωθεί η αποζημίωση των απωλειών από προστατευόμενα και μη άγρια σαρκοφάγα ζώα.
3. Να αυξηθεί το ποσοστό αποζημίωσης στο 100% προκειμένου έμμεσα να καλυφθεί η ζημία από τις περιορισμένες περιπτώσεις μη ανεύρεσης του πτώματος των ζώων».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα