Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

   Κρέμα καραμελέ σοκολάτας      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300 γρ. γάλα πλήρες, καλής ποιότητας

6 φύλλα δυόσμου

60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα. Βάζετε μια πετσέτα σε ένα βαθύ ταψί και ζεσταίνετε νερό στον βραστήρα. Βάζετε 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη σε σκεύος μαζί με το γάλα και τον δυόσμο. Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τη λιώνετε σε καραμέλα. Μοιράζετε την καραμέλα σε 4 φόρμες για κρέμα καραμελέ. Παράλληλα, φέρνετε σε βρασμό, χωρίς να ανακατέψετε, το γάλα με τη ζάχαρη και τον δυόσμο, αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε για 20΄ να αρωματιστεί το γάλα, αφαιρείτε τον δυόσμο και φέρνετε ξανά το γάλα σε βρασμό. Προσθέτετε τη σοκολάτα και το αφήνετε για 1΄. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το μείγμα του γάλακτος στα αυγά σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια. Μοιράζετε το μείγμα στις τέσσερεις φόρμες, τα βάζετε στο ταψί, βάζετε το ταψί στον φούρνο, προσθέτετε νερό μέχρι να καλύψει το μισό ύψος από τις φόρμες και ψήνετε για 40΄ ή μέχρι να έχει σφίξει το γλυκό στην άκρη από τη φόρμα και μόνο στο κέντρο να είναι λίγο τρεμουλιαστό. Αφαιρείτε από τον φούρνο και βγάζετε τις φόρμες από το ταψί, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες. Αναποδογυρίζετε σε μικρά πιάτα και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement