Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

   Κρέμα καραμελέ σοκολάτας      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300 γρ. γάλα πλήρες, καλής ποιότητας

6 φύλλα δυόσμου

60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα. Βάζετε μια πετσέτα σε ένα βαθύ ταψί και ζεσταίνετε νερό στον βραστήρα. Βάζετε 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη σε σκεύος μαζί με το γάλα και τον δυόσμο. Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τη λιώνετε σε καραμέλα. Μοιράζετε την καραμέλα σε 4 φόρμες για κρέμα καραμελέ. Παράλληλα, φέρνετε σε βρασμό, χωρίς να ανακατέψετε, το γάλα με τη ζάχαρη και τον δυόσμο, αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε για 20΄ να αρωματιστεί το γάλα, αφαιρείτε τον δυόσμο και φέρνετε ξανά το γάλα σε βρασμό. Προσθέτετε τη σοκολάτα και το αφήνετε για 1΄. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το μείγμα του γάλακτος στα αυγά σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια. Μοιράζετε το μείγμα στις τέσσερεις φόρμες, τα βάζετε στο ταψί, βάζετε το ταψί στον φούρνο, προσθέτετε νερό μέχρι να καλύψει το μισό ύψος από τις φόρμες και ψήνετε για 40΄ ή μέχρι να έχει σφίξει το γλυκό στην άκρη από τη φόρμα και μόνο στο κέντρο να είναι λίγο τρεμουλιαστό. Αφαιρείτε από τον φούρνο και βγάζετε τις φόρμες από το ταψί, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες. Αναποδογυρίζετε σε μικρά πιάτα και σερβίρετε.

Μαγειρική

Αρακάς με μπαχάρι και κανέλα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. αρακά

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 ξυλάκι κανέλα

3 κόκκους μπαχάρι

4 λιαστές τομάτες

200 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

300 ml ζεστό νερό

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε το ένα κρεμμύδι και κόβετε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά. Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτετε την τομάτα, τον τοματοπελτέ, τις λιαστές τομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄, κατόπιν προσθέτετε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρετε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.

Περισσότερα

Μαγειρική

Πέννες με μπλε τυρί, μπρόκολο και καρύδια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας

200γρ. κορυφές από μπρόκολο

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια

100γρ. τυρί κρέμα

½ ματσάκι σχοινόπρασο

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

4 κουτ. σούπας καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα καρύδια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό καυτό. Bράζετε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας τα καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα και επιπλέον πιπέρι αν θέλετε.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Σπαγγέτι με σάλτσα από κολοκύθι     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κολοκύθια, κομμένα στη μέση οριζόντια

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

250 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα

1 καλή πρέζα ζάχαρη

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Για το σερβίρισμα

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο

70 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Κόβετε τα κολοκύθια σε μισές ροδέλες σαν μισοφέγγαρα, όσο πιο λεπτές γίνεται. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα σκούρο καστανό χρώμα. Ρίχνετε ελάχιστο νερό αν κολλήσουν. Προσθέτετε τα κολοκύθια και τα καρότα και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄ ανακατεύοντας, μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄. Αν πιάσουν λίγο και καραμελώσουν, ρίχνετε νερό ανά διαστήματα και ξύνοντας τον πάτο τους σκεύους με μαρίζ να ξεκολλήσουν. Προσθέτετε την πάστα τομάτας και τα τοματάκια και μαγειρεύετε για 2΄. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ανακατεύετε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και μοιράζετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα