Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε ποια περίπτωση θα ασκηθεί δίωξη στην Δήμητρα Πισπιρίγκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γρήγορα βήματα και με συνοδεία αστυνομικών, η Δήμητρα Πισπιρίγκου εισήλθε λίγο πριν τη μία του μεσημέρι, από την πίσω πόρτα, στη ΓΑΔΑ και ανέβηκε στον 11ο όροφο για να δώσει την κατάθεσή της.

Η παρουσία της ωστόσο έγινε αντιληπτή από περαστικούς, με ορισμένους να την αποδοκιμάζουν, φωνάζοντάς την μάλιστα ότι «θα μπει μέσα» και αυτή (σ.σ. στη φυλακή).

Μαζί της, ήταν και ο δικηγόρος τής προφυλακισμένης αδελφής της, Όθων Παπαδόπουλος, ο οποίος προσφέρθηκε να τη βοηθήσει, με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να αρχίζουν από το μεσημέρι τις ερωτήσεις για τη δολοφονία της Ίριδας, το τέλος της Μαλένας, τις σχέσεις του ζευγαριού και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωναν τα τρία παιδιά στην Πάτρα, πριν το ένα έγκλημα αρχίσει να διαδέχεται το άλλο.

Η αδελφή τής κατηγορούμενης, η γυναίκα που ήταν παρούσα στο σπίτι όπου, όπως αποδείχθηκε, δολοφονήθηκε η μικρή Ίριδα, ήξερε πολλά και από πρώτο χέρι τόσο για τα σοβαρά προβλήματα στην σχέση του ζευγαριού, όσο και για τα δραματικά γεγονότα που συντάραξαν ολόκληρη τη χώρα.

Πλέον, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον θάνατο της Ίριδας, με τις αναφορές της τους τελευταίους 5 μήνες να αξιολογούνται και να αναλύονται.

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου παρέμεινε σταθερά στο πλευρό της αδερφής της, όλο αυτό το διάστημα, ακόμα και όταν εκείνη συνελήφθη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε τη δικογραφία «αόριστη» και υποστήριξε πως η σύλληψη της αδελφής της έγινε για την κοινή γνώμη, ενώ είχε εξαπολύσει επίθεση στον Μάνο Δασκαλάκη, όταν εκείνος αποφάσισε, μπροστά στις κάμερες, να διαχωρίσει τη θέση του.

Πίσω από τις κάμερες, πριν ακόμα αποκαλυφθούν όλα, η Δήμητρα ήταν αυτή που συνομιλούσε με τους γονείς και με απειλές επιχειρούσε να τους νουθετήσει, καθώς διατηρούσε σταθερή επικοινωνία με την 33χρονη μετά από κάθε καυγά και κάθε σοβαρή κρίση στη σχέση της με τον Δασκαλάκη.

Ο θάνατος της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, την έβαλε στο κάδρο από την πρώτη στιγμή, για το ματωμένο πανάκι, τις ώρες που ξύπνησε το αγγελούδι, αλλά και την ώρα που βρέθηκε νεκρό.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην αρχική κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, την Άνοιξη του 2021, είχε αναφέρει ότι βρήκε νεκρό το βρέφος στις 11.30 εκείνο το πρωί και όχι στις 10.45 που ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37, αφού πρώτα είχε γίνει τηλεφώνημα στον Μάνο Δασκαλάκη.

Ποτέ – όπως είπε – δεν πέρασε από το μυαλό της πως η 33χρονη αδελφή της θα μπορούσε να είχε κάνει κακό στα παιδιά της.

Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου επισκεπτόταν στις φυλακές την αδερφή της και την στήριζε όπως και όσο μπορούσε.

Επιμένει πως η 33χρονη είναι αθώα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ότι ήταν υπόδειγμα μητέρας και αγαπούσε τα παιδιά όσο και ο πατέρας τους. Υποστηρίζει ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα ανατρέψει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν.

Ντυμένη στα μαύρα το μεσημέρι της Τρίτης, η Δήμητρα Πισπιρίγκου παραμένει στο προσκήνιο με τις κινήσεις, τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις της να προκαλούν συζητήσεις.

Πολύωρη κατάθεση
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου καταθέτει πλέον ενόρκως ως μάρτυρας, μια κατάθεση που αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες.

Κυρίως θα ερωτηθεί για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, παρουσία της ιδίας, στο σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να της ασκηθούν διώξεις, αφού αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως μάρτυρας – προς το παρόν, τουλάχιστον – και όχι ως ύποπτη για τη δολοφονία της Ίριδας.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δίωξη θα της ασκηθεί μόνο στην περίπτωση που προκύψει, κατά την κατάθεσή της, αντίφαση ή ομολογία ή κάποιο σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση.

Την Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των γονιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την υπόθεση.

in.gr

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Βρέθηκε να χρωστάει 10.000 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ…

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Δεκτή έγινε η ανακοπή για αιφνιδιαστική βεβαίωση είσπραξης οφειλής άνω των 10.000 ευρώ, από το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών βάζοντας «πάγο» στον e-ΕΦΚΑ διότι παρά το γεγονός πως είχε υποβάλλει ένσταση και δεν είχε ολοκληρωθεί η εκδίκασή της, επιβαρύνθηκε με χρέος ύψους 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών (αρ. απόφασης 888/2022), διαπίστωσε πως μετά την κοινοποίηση της οφειλής και ενόσω εκκρεμούσε η προθεσμία άσκησης της ένστασης (ενδικοφανούς προσφυγής) από την ανακόπτουσα, εκδόθηκαν οι πράξεις ταμειακής βεβαίωσης του Διευθυντή του Περιφερειακού ΚΕΑΟ Πάτρας, με τις οποίες βεβαιώθηκαν ταμειακώς σε βάρος της ανακόπτουσας, ως κληρονόμου του αποβιώσαντος πατέρα της το ποσό των 7.751,40 ευρώ, προερχόμενο από τον καταλογισμό των αχρεωστήτως ληφθέντων ποσών προσαύξησης, λόγω οικογενειακών βαρών, της σύνταξης γήρατος, για την περίοδο από 02/2001 έως 03/2019, και το ποσό των 2.276,97 ευρώ, προερχόμενο από τον καταλογισμό τόκου επί των προαναφερόμενων αχρεωστήτως ληφθέντων ποσών συνολικά δε βεβαιώθηκε σε βάρος της το ποσό των 10.028,37 ευρώ (άνευ προσθέτων τελών).

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Στον πατέρα της προσφεύγουσας χορηγήθηκε το 2000 σύνταξη λόγω γήρατος με προσαύξηση λόγω οικογενειακών βαρών για τη σύζυγο του. Μετά τον θάνατο, στις 23.03.2019, του ανωτέρω συνταξιούχου, διαπιστώθηκε ότι η σύζυγος του είχε εγγραφεί στα Μητρώα Ασφαλισμένων Αγροτών από 01.01.1998 έως 31.12.2006 και είχε καταστεί συνταξιούχος του Ο.ΓΑ., λόγω γήρατος, από 01.07.2007, χωρίς το γεγονός αυτό να έχει δηλωθεί από τον εν λόγω συνταξιούχο στον ως άνω συνταξιοδοτικό του φορέα. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Διευθυντή του Β’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Ηλείας του ΕΦΚΑ, καταλογίστηκε εντόκως σε βάρος της ανακόπτουσας, ως κληρονόμου του αποβιώσαντος …, το συνολικό ποσό των 10.028,37 ευρώ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

«Οι πράξεις ταμειακής βεβαίωσης του Διευθυντή του Περιφερειακού ΚΕΑΟ Πάτρας, με τις οποίες βεβαιώθηκαν ταμειακά σε βάρος της ανακόπτουσας, υπό την ως άνω ιδιότητα της, τα επίδικα ποσά οφειλών, εκδόθηκαν ενόσω διαρκούσε η εν λόγω προθεσμία άσκησης ένστασης (ενδικοφανούς προσφυγής) κατά της ανωτέρω καταλογιστικής πράξης, επί της οποίας ερείδονται οι ταμειακές αυτές βεβαιώσεις» επισημαίνει το Πρωτοδικείο.

«Ενόψει των ανωτέρω, το Δικαστήριο κρίνει ότι, κατά το χρόνο έκδοσης των προσβαλλόμενων πράξεων ταμειακής βεβαίωσης (31.12.2019), δεν είχε εισέτι ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία προσβολής του νομίμου τίτλου, ήτοι της ανωτέρω καταλογιστικής απόφασης, και επομένως, μη νομίμως συγκροτήθηκε σε βάρος της ανακόπτουσας εκτελεστός τίτλος αναγκαστικής είσπραξης και έλαβαν χώρα οι ως άνω ταμειακές βεβαιώσεις» προσθέτει.

Και καταλήγει: «Συνεπώς, οι προσβαλλόμενες πράξεις ταμειακής βεβαίωσης του Διευθυντή του Περιφερειακού ΚΕΑΟ Πάτρας παρίστανται μη νόμιμες, ως ερειδόμενες επί μη οριστικοποιηθέντος νομίμου τίτλου, και για το λόγο αυτό, πρέπει να ακυρωθούν, κατ’ αποδοχήν ως βασίμου του σχετικού λόγου της ανακοπής».

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένας μικρός ναός με μεγάλη ευλογία

20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ειρήνης στον φερώνυμο ναό του Ριγανοκάμπου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πίστη και την ευλάβειά τους στο ιερό λείψανο της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης καταθέτουν οι κάτοικοι της ενορίας του Ριγανοκάμπου και όλης της Πάτρας.

Συμπληρώνονται φέτος είκοσι ολόκληρα χρόνια από την επιστροφή του ιερού λειψάνου στην Αποστολική Εκκλησία της Πάτρας, η οποία έχει τη μεγάλη χαρά και ευλογία να φυλάσσεται από δύο Τιμίες Κάρες, του Πρωτόκλητου και Πολιούχου Απόστολου Ανδρέα και της Μεγαλομάρτυρας Ειρήνης, η οποία φυλάσσετο στην Γαλλική Μονή «Hautecombe».

Ο πόθος των ενοριτών της περιοχής βρήκαν αποδέκτη τοπικούς άρχοντες και συμπολίτες μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να επιστρέψει το πολύτιμο ιερό λείψανο στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών.

Στην πόλη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Ριγανόκαμπος υπήρχε από τον 10ο αιώνα τρίκλιτος ξυλόστεγος Βασιλική αφιερωμένη στην Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Ειρήνη. Αυτός ο ναός ήλθε και πάλι στην επιφάνεια το Δεκέμβριο του 1984 μετά από ανασκαφή που έγινε σε οικόπεδο της περιοχής του Ριγανοκάμπου.

Ο ιερός ναός αυτός που ήταν σταυροπηγιακός, δηλαδή ανήκε στην πνευματική δικαιοδοσία της μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, κατείχε ως πολυτιμότατο θησαυρό την Tιμία Kάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, που έζησε τον 4ο αιώνα και μαρτύρησε στη Μαγεδώ της Περσίας.

«ΔΩΡΗΤΗΡΙΟ» ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΑΒΟΪΑΣ

Την περίοδο της Φραγκοκρατίας (1204-1430), πολλοί θησαυροί ανεκτίμητου υλικής ή πνευματικής αξίας φυγαδεύτηκαν στην Δύση αντικανονικώς όπως και το Λείψανο της Αγίας Ειρήνης, το οποίο ο τότε Λατίνος Αρχιεπίσκοπος των Πατρών Αντέλμος, έστειλε ως «δώρο» στην Μονή Hautecombe της Σαβοΐας. Το «δωρητήριο» δε έγγραφο, με ημερομηνία 5 Μαρτίου 1231, σώζεται μέχρι σήμερα και αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο για την αφαίρεση του Λειψάνου από τον Ναό της Αγίας.

Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΑΟΥ

Σε πρώτη φάση στις άμεσες επιδιώξεις, του τότε Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου και του πιστού λαού ήταν να εγερθεί νέος ναός προς τιμήν της Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης πολύ κοντά στο μέρος που βρέθηκε η τρίκλιτη Βασιλική του 10ου αιώνα (μιας και η Βασιλική αυτή μετά την αρχαιολογική μελέτη δεν αξιοποιήθηκε.)

Η ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Ο νέος ναός θεμελιώθηκε στις 5 Μαΐου του 1994, έγινε επίσημα κανονική ενορία τον Αύγουστο του 1999, και τα εγκαίνια της Αγίας Τραπέζης του Ναού πραγματοποιήθηκαν 2 χρόνια αργότερα στις 30 Σεπτεμβρίου 2001.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια του ενοριακού ναού, θεωρήθηκε αναγκαίο να γίνουν προσπάθειες να επανέλθει η Kάρα της Αγίας στον Ναό ώστε η Πόλη των Πατρέων να επανακτήσει και πάλι τους ιδιαίτερους δεσμούς που είχε από παλιά με την Αγία Ειρήνη.

ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μέσω της πρεσβείας του Βατικανού, ειδική επιτροπή, ήλθε σε επαφή με την Εκκλησία του Βατικανού και οι προσπάθειες αυτές που ξεκίνησαν το 2001, μετά από ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Μάϊο του 2002 είχαν ως αποτέλεσμα να καρποφορήσουν και να υπάρξει επίσημη συνάντηση στην Πρεσβεία του Βατικανού όπου δόθηκε η έγκριση για να επιστραφεί η κάρα της Αγίας Ειρήνης στην Πόλη των Πατρών και μάλιστα στον Ναό της Αγίας Ειρήνης.

H EΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 2002, με τις καμπάνες κατά μήκος της διαδρομής να ηχούν, το ιερό λείψανο διασχίζει την πόλη των Πατρών. Πραγματοποιείται επίσημη υποδοχή στην περιοχή «Σύνορα» της Άνω Πόλεως με επίσημη δοξολογία, αλλά και προσφωνήσεις επισήμων.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΩΝ

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η τελευταία πράξη της υποδοχής έγινε στην περιοχή του Ριγανοκάμπου όπου και λιτανεύεται το Ιερό Λείψανο κατά μήκος των ορίων της ενορίας και παραδίδεται από τα χέρια των Λατίνων πλέον μόνιμα στα χέρια του εφημερίου του ιερού ναού Αγίας Ειρήνης.

Ήδη αυτός ο μικρός ναός σε μια προαστιακή ενορία έχει γίνει γνωστός για την μεγάλη ευλογία την οποία φέρει, και αυτή η ευλογία αποτελεί την τόνωση και την παρηγοριά για την συνέχιση του πνευματικού του έργου.

Η Αποστολική πόλη των Πατρών μετά την επιστροφή της Τιμίας Κάρας του πολιούχου της, Αγίου Ανδρέου και του Σταυρού του μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων, σεμνύνεται πλέον εδώ και χρόνια με την Τιμία Κάρα της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Οι κάτοικοι της συνοικίας του Ριγανοκάμπου είδαν του όνειρο τόσων ετών να γίνεται πραγματικότητα μετά από μια μεγάλη και ιστορική προσπάθεια. Και όλοι μαζί εύχονται δια πρεσβειών της Αγίας, την οποία καθημερινά επικαλούνται να επικρατήσει σε όλο τον κόσμο η Θεία Ειρήνη η τόσο αναγκαία στην σύγχρονη μας ζωή.

 

Οι θρησκευτικές  εκδηλώσεις

Οι φετινές εορταστικές ακολουθίες ξεκίνησαν, χθες το απόγευμα, με την τέλεση μέγα αρχιερατικού πανηγυρικού εσπερινού μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Σήμερα (7 – 10 π.μ.) θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού. Το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα τελεσθούν εσπερινός και ιερά παράκλησις προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης όπου θα προστεί και θα ομιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κλείσουν αύριο στις 6 μ.μ. με την ακολουθία του ευχελαίου.

 

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΔΗΣΗ

 

 

Ο κ. Σιλβέστρος σήμερα στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης

 

Σήμερα (6:45 π.μ έως 10.15 π.μ.) στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρος.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παγκαλαβρυτινός: Ξεκινούν τα χορευτικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Tην έναρξη της χορευτικής χρονιάς 2022-2023 του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου με έτος ίδρυσης το 1873 ,και εντάσσεται στους μακροβιοτερους συλλόγους πανελληνίως ανακοίνωσε το Δ.Σ.

Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής:
“Την Κυριακή 02/10/2022 ξεκινούν τα χορευτικά μας τμήματα.
06-07 μμ θα γίνει μάθημα γνωριμίας (δωρεάν) για το παιδικό τμήμα, Μπορείτε να φέρετε τα παιδιά σας να ενταχθούν στα χορευτικά τμήματα .

08,00 μμ θα γίνει η συνάντηση όλων των υπολοίπων τμημάτων.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε σημαντικά πράγματα για την νέα χρονιά ,να γνωρίσετε τους χοροδιδασκάλους μας από κοντά και να ξεκινήσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι στην παράδοση.

Η Νέα μας αίθουσα χορού θα βρίσκεται στο κτήριο της ΕΑΠ στης οδό Φαβιέρου 07 (Άγιος Διονύσιος) στον 1 όροφο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610272722 6949509009

FACEBOOK: https://www.facebook.com/PagkalavrytinosSyllogos

YOUTUBE : https://www.youtube.com/c/ΠαγκαλαβρυτινόςΣύλλογος

SITE : https://pankalavrytinos.gr/

Τμήματα που θα λειτουργήσουν :

· ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ

· ΛΑΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

· ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

· ΛΑΤΙΝ

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα