Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Ψηφιακή ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος Δέρματος η Ορατή Απειλή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Καρκίνο του Δέρματος, η Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (Ι.Ε.Δ.Ε.Π.) διοργανώνει μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και τη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Καρκίνος Δέρματος η Ορατή Απειλή».

Σκοπός της ημερίδας είναι η πληροφόρηση του κοινού για τους τρόπους πρόληψης, την έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία και την αποκατάσταση του καρκίνου του δέρματος, περιστατικά.
Στη θεματολογία της ημερίδας θα συζητηθούν από έγκριτους επιστήμονες, καίρια ζητήματα που αφορούν τον καρκίνο του δέρματος, μεταξύ των οποίων:
– Ακτινικές υπερκερατώσεις και άτυποι μελανοκυτταρικοί σπίλοι
– Μη μελανοκυτταρικός Καρκίνος του Δέρματος
– Oι ακάλυπτες ανάγκες στην αντιμετώπιση ασθενών με μη μελανοκυτταρικούς όγκους του δέρματος: Θεραπευτικές Εξελίξεις
– Μελάνωμα Δέρματος: Διάγνωση και Πρόληψη
– Εξελίξεις στη θεραπεία του Μελανώματος.
Εισηγητές θα είναι οι:
– Ελευθερία Βρυζάκη, Δερματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Δερματολογική Κλινική ΠΓΝΠ
– Σοφία Γεωργίου, Καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας ΠΓΝΠ, Διευθύντρια Δερματολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ
– Νικόλαος Καποδίστριας, Παθολόγος-Ογκολόγος, PhD, Επιμελητής Β’ ΠΓΝΠ
– Χρύσα Οικονόμου, Δερματολόγος, Επικουρική Επιμελήτρια, Δερματολογική Κλινική ΠΓΝΠ
– Αθηνά Χριστοπούλου, MD, PhD, Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας-Υπεύθυνη Ογκολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»
Το συντονισμό της ημερίδας θα έχει η δημοσιογράφος Μαρίνα Ριζογιάννη
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στις 22 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00. Θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση μέσω της ιστοσελίδας της Ι.Ε.Δ.Ε.Π. (www.iedep.gr), της synedra.gr και των Social Media.
Με αφορμή την ημερίδα αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει: «Βρισκόμαστε στην έναρξη του καλοκαιριού και όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για δράσεις που ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν τους πολίτες γύρω από το θέμα του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες και πολύ περισσότερο το καλοκαίρι, λόγω της έντονης ηλιοφάνειας, τόσο τα μέτρα προφύλαξης όσο και ο τακτικός έλεγχος των σπίλων μας είναι επιβεβλημένα. Φέτος ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας λίγο περισσότερο από το καλοκαίρι.»


Ροή ειδήσεων

Advertisement