Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Aπό την Ιαπωνία και την Κορέα στη Δυτική Ελλάδα για το κρασί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο ένα οινικό οδοιπορικό, ειδικά σχεδιασμένο για 20 δημοσιογράφους, αγοραστές και wine experts από την Ιαπωνία και την Κορέα, στην Αχαΐα και την Ηλεία, με στόχο τη γνωριμία με τους ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους της Δυτικής Ελλάδας και τους οινοποιούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προβολής και προώθησης των οίνων ποιότητας της Δυτικής Ελλάδας στις

αγορές της Άπω Ανατολής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων, Αχαΐας και Ηλείας, έχει σχεδιάσει ένα σύγχρονο τριετές πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1.840.760,33 €, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζεται με καταξιωμένους επαγγελματίες του οινικού χώρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιαπωνία και την Κορέα.

Ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης συναντήθηκε χθες με τα μέλη της αποστολής στην Achaia Clauss, ενώ ακολούθησε γευσιγνωσία κρασιών με 8 οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής.

«Πιστεύουμε στα προϊόντα μας, στην εξαιρετική αξία τους, πιστεύουμε στο γεγονός ότι μπορεί να είναι η αιχμή του δόρατος της εξωστρέφειας που τόσο χρειάζεται και η περιοχή μας αλλά και η οικονομία μας. Θα συνεχιστεί αυτή τη πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες τόσο στην Αχαΐα και θα προχωρήσει και στην Ηλεία με αντίστοιχες δράσεις με οινοποιεία», ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ανέφερε τόνισε πως «Θεωρώντας ότι η Αχαΐα είναι η μεγαλύτερη αμπελουργός περιοχή της χώρας, οφείλουμε και ως Επιμελητήριο, τα κρασιά της περιοχής, αυτά τα διαμάντια που έχουμε, να τα προωθήσουμε, να τα εξάγουμε και – γιατί όχι – να τα αναβαθμίσουμε»

Σημειώνεται ότι την αποστολή συνοδεύει εκπρόσωπος του Γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, ενώ οι Πρέσβεις των δύο χωρών θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και επισκέψεις της αποστολής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement