Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Πυκνώνουν τα πρατήρια φυσικού αερίου

Εκδήλωση παρουσίασης αύριο στο «Πόρτο Ρίο» παρουσία Σκρέκα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στην πύκνωση του δικτύου Fisikon με τη δημιουργία νέων πρατηρίων Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου προχωρά η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου κίνησης στην ελληνική περιφέρεια.

Τα νέα πρατήρια, τα οποία θα τεθούν σύντομα σε εμπορική λειτουργία, εγκαθίστανται  είναι σε Πάτρα,  Ηγουμενίτσα, και Βέροια.

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε λειτουργία τα πρατήρια Κοζάνης, ΣΕΑ Ευαγγελισμού και Ψαθόπυργου καθώς και Ιωαννίνων, τα οποία τροφοδοτούνται με συστήματα μεταφοράς CNG.

Στον άμεσο σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η δημιουργία πρατηρίων σε Τρίπολη και Καλαμάτα.

Με την ευκαιρία της επίσημης έναρξης λειτουργίας του δικτύου πρατηρίων φυσικού αερίου, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη 1 το μεσημέρι, εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Πόρτο-Ρίο», ενώ την έναρξη θα κηρύξει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Κώστας Σκρέκας.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, εκτός του κ. Σκρέκα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να απευθύνουν ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κ. Ξιφαράς, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης, Ν. Φαρμάκης, εκπρόσωπος της Ολυμπίας Οδού, ο επικεφαλής αεριοκίνησης και απομακρυσμένων πελατών CNG-LNG Π.Πάνου και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Σ. Μουστακλής, καθώς στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, δημιουργήθηκε το πρώτο πρατήριο πριν από πέντε χρόνια.

«Η σημαντική αύξηση της αεριοκίνησης στη χώρα μας καθιστά επιτακτική ανάγκη την ταχύτερη διεύρυνση και πύκνωση του δικτύου πρατηρίων Fisikon σε όλη την επικράτεια», είχε επισημάνει σε πρόσφατη τοποθέτηση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς. «Αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και πάντοτε με έμφαση στην ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση του φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας δίνει λύσεις με τη δημιουργία πρατηρίων εκτός εγκατεστημένου δικτύου, προσφέροντας τη δυνατότητα  σε ακόμη περισσότερους οδηγούς να επωφεληθούν από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της αεριοκίνησης Fisikon. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στην προμήθεια 7 επιπλέον CNG Semi-trailers, κατάλληλων για την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση CNG».

Ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Αεριοκίνησης & Απομακρυσμένων Πελατών CNG/LNG, Πέτρος Πάνου, επίσης είχε επισημάνει  ότι: «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσθέτει διαρκώς νέα πρατήρια Fisikon στο δίκτυο, με στόχο την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η σταθερή αύξηση της αεριοκίνησης στη χώρα μας, καθώς το CNG παραμένει το πιο οικονομικό και αποδοτικό καύσιμο κίνησης. Η χωροθέτηση των πρατηρίων γίνεται πάντοτε με κριτήριο την εξυπηρέτηση των πελατών σε κομβικά σημεία των οδικών αξόνων».

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement