Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του Καραμανδάνειου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα είναι η ενημέρωση για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων -του Παιδιατρικού Νοσοκομείου που εξυπηρετεί 20 νομούς της χώρας- από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Το θέμα του Καραμανδανείου το είχαμε συζητήσει ξανά ως Δημοτικό Συμβούλιο στις 13 Απριλίου 2022 εγκρίνοντας μάλιστα το ψήφισμα της ΕΙΝΑ.

Ζητούσαμε τότε, να γίνουν άμεσα τα εξής:

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού, με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων προσλήψεων και όχι εμβαλωματικές μετακινήσεις.

Να προχωρήσουν προσλήψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά και να επιστρέψουν οι κλινικές στην ομαλή τους λειτουργία.
Άμεση πρόσληψη Ακτινοφυσικού και εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου.

Η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, να προχωρήσουν στην άμεση οικονομική στήριξη του Νοσοκομείου.
Να διασφαλιστεί η συνέχιση της ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου, η συνέχιση της απρόσκοπτής παροχής υπηρεσιών υγείας στα παιδιά.
Σε περίπτωση που οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στους πολίτες της Δυτ. Ελλαδας από το Υπουργείο Υγείας δεν υλοποιηθούν, δηλαδή άμεσα προσλήψεις τουλάχιστον δύο μόνιμων Αναισθησιολόγων, τότε θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για τις ενέργειες αυτές που θα συμβάλλουν στην λύση του σοβαρού και ευαίσθητου αυτού ζητήματος του μοναδικού Νοσοκομείου Παίδων στην Νοτιοδυτική Ελλάδα.

Σήμερα, μετά και την μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση με αίτημα να μη κλείσει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι το Νοσοκομείο δεν θα κλείσει και ότι θα γίνουν προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού.

Παρά τις υποσχέσεις όμως και τις μεγάλες κουβέντες, το Νοσοκομείο συνεχίζει να υπολειτουργεί, εξακολουθούν να μη λειτουργούν τα χειρουργεία πλην των εκτάκτων ορισμένες ημέρες της εβδομάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεώνονται παιδιά και γονείς να ταξιδεύουν ως την Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους.

Άμεσα, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Αγώνα και τους άλλους φορείς, θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις μας, που διασφαλίζουν την υγεία των παιδιών μας.
Αγώνας για ένα αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στον λαό μας, στα παιδιά μας.
Επαναπροκήρυξη του συνόλου των θέσεων αναισθησιολόγων, επανακαθορισμός των οργανικών θέσεων -αναισθησιολόγων και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων- που να ικανοποιούν την λειτουργία ενός αναβαθμισμένου νοσοκομείου Παίδων, που είναι μοναδικό στην Δυτική Ελλάδα».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρενέβησαν ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑ Δημήτρης Ζιαζιάς, το μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του Καραμανδανείου Ράνια Κελεσίδου και η Ανδρονίκη Σίμη, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Καραμανδανείου.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα χυθεί άπλετο φως»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μόνο σε θερινή ραστώνη δεν παραπέμπει το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, και αφότου έγινε το «μπαμ» με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.  Κυριακάτικα, και νωρίς το πρωί, ο Ιάσονας Φωτήλας έκανε σχετική παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Και η κυβέρνηση αυτό έχει σκοπό να κάνει, να ρίξει άπλετο φως σε όλη αυτήν την υπόθεση».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανατολικής Αιγιάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση και καθιστούν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου που αφορά την άρση επικινδυνότητας επαρχιακού οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις.
Οι εργασίες που εκτελούνται τμηματικά από την Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και γίνονται στην 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Αίγαι – Ζαρούχλα από την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και δια Βεργοβίστας – Σελιάνας – Περιθωρίου», στην 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και στην 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου – Μέγα Σπηλαίου – Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και οι κάτοικοι απολαμβάνουν ήδη βελτιωμένες μετακινήσεις επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Βοηθός Περιφερειάρχη (με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Βούτσιμο στην ορεινή Ακράτα, όπως επίσης στην ορεινή Αιγείρα τους οικισμούς Βελλα, Συνεβρό, Εξοχή και Όαση, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε Περιθώρι και Σελιάνα.
Το έργο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ και αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων συναφών εργασιών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαζί με τους Μπλε»

Την προσεχή Πέμπτη στις  21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας συνεχίζει το ξεχωριστό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Μαζί με τους Μπλε», την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας.

Το συγκρότημα των «Μπλε» δε χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να συνεπαίρνει το κοινό με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία!

Οι «Μπλε» με επτά albums και ένα διπλό bestoff στο ενεργητικό τους, με πολλά τραγούδια που είναι πλέον διαχρονικά, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο ιδιαίτερος τρόπος τους και η δυναμική σκηνική τους παρουσία αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη και εκρηκτική παράσταση.

Στις αποσκευές τους θα έχουν τραγούδια αγαπημένα όπως, «Τον ίδιο το θεό», «Δεν θέλω να μιλάς», «Πιάνω φωτιά», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Φοβάμαι» καθώς και άλλες επιτυχίες, τραγούδια που άφησαν ιστορία και ξυπνούν μνήμες από τα νεανικά μας χρόνια.

Στόχος της Περιφέρειας είναι όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, να μπορέσουν να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μερικούς από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και εκδηλώσεις που θα αφήσουν εποχή. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα