Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Το προσαρμοσμένο εμβόλιο της Moderna θα είναι έτοιμο για παραδόσεις τον Αύγουστο

Δημοσιεύθηκε

στις

Εφόσον λάβει έγκαιρα το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών, η Moderna θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τον Αύγουστο τις παραδόσεις του νέου, προσαρμοσμένου εμβολίου της για τον κοροναϊό, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή προκειμένου να μην χάσει χρόνο.

«Στόχος μας είναι ακόμα και τον Αύγουστο δεδομένου ότι θα υποβάλουμε όλα τα δεδομένα τον Ιούνιο, μέχρι το τέλος Ιουνίου […] ελπίζουμε ότι γύρω στον Αύγουστο το εμβόλιο θα έχει λάβει έγκριση» δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στεφάν Μπανσέλ.

«Μπορούμε να αρχίσουμε τις παραδόσεις γύρω στον Αύγουστο. Για ορισμένες χώρες μπορεί να είναι το Σεπτέμβριο, αυτό όμως είναι θέμα των ρυθμιστικών αρχών. Επειδή αυτό πιέζει τώρα είναι τα ρυθμιστικά ζητήματα. Από άποψης παραγωγής, παρασκευάζουμε το εμβόλιο» είπε.

Παραμένει ωστόσο ασαφές σε ποια στελέχη του κοροναϊού θα στοχεύει η νέα βερσιόν του εμβολίου Covid-19, καθώς η σύσταση των νέων εμβολίων θα αποφασιστεί αφότου εκδώσουν συστάσεις ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι ρυθμιστικές αρχές.

Στις αρχές Ιουνίου πάντως η Moderna είχε ανακοινώσει ότι ένα προσαρμοσμένο διδύναμο εμβόλιο, το οποίο στοχεύει ταυτόχρονα την Όμικρον και το αρχικό πανδημικό στέλεχος, προσφέρει καλύτερη ανοσιακή απόκριση έναντι της Όμικρον συγκριτικά με το σημερινό εμβόλιο.

Την Τετάρτη ανέφερε ότι το εμβόλιο προσφέρει ισχυρή ανοσιακή απόκριση έναντι των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5 της Όμικρον.

Νέες βερσιόν του εμβολίου της αναπτύσσει στο μεταξύ και η Pfizer. Την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση νέου εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ποιες υποπαραλλαγές του κοροναϊού θα στοχεύει η νέα βερσιόν.

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement