Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η γυναικολόγος – Υφυπουργός του Μακρόν, κατηγορείται για βιασμό γυναίκας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας μετά τις κατηγορίες εις βάρος της για βιασμούς.

Οι φερόμενες πράξεις της φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως γυναικολόγου. Όπως αποκάλυψε το Marianne, έρευνα με το θέμα έχει ξεκινήσει η εισαγγελία του Παρισιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Marianne, έχουν υποβληθεί δύο καταγγελίες για βιασμό σε βάρος της 46χρονης Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, με την πρώτη καταγγελία να γίνεται στις 25 Μαΐου. Η εισαγγελία του Παρισίου ανέφερε στο Marianne πως ξεκίνησε μια έρευνα δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου, για να “διαπιστωθεί εάν τα γεγονότα είναι ποινικά”. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από την εισαγγελία, η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου, ενώ και τα δύο περιστατικά φέρονται να έγιναν “σε ιατρικό περιβάλλον” το 2016 εις βάρος ενήλικης γυναίκας.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εντάχθηκε στην κυβέρνηση της Ελίζαμπεθ Μπορν στις 20 Μαΐου. Η ίδια ήταν βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 2 Ιουλίου 2019, θέση την οποία άφησε για να μπει στην κυβέρνηση. Της πιστώνεται πως έχει εργαστεί σκληρά στο να αναγνωριστεί η ενδομητρίωση ως βασική πάθηση, με ειδική αναφορά που υπέβαλε προς τον ίδιο τον Γάλλο Πρόεδρο, στις 11 Ιανουαρίου του 2022.

Για την ώρα το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών στο οποίο υπάγεται η κ. Ζαχαροπούλου, δεν έχει σχολιάσει σχετικά με τις κατηγορίες.

Η κ. Ζαχαροπούλου είναι η δεύτερη υπουργός της Γαλλικής κυβέρνησης που καταγγέλλεται για βιασμό. Προηγήθηκε ο Νταμιέν Αμπάντ, υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία που κατηγορήθηκε αμέσως μετά την υπουργοποίησή του ότι έχει βιάσει δύο γυναίκες, στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011. Ο ίδιος διέψευσε τις κατηγορίες αυτές, επικαλούμενος ότι πάσχει από σπάνια ασθένεια, η οποία τον καθιστά σωματικά μη ικανό για να διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται.

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, διακεκριμένη γυναικολόγος με καταγωγή από την Κόρινθο, ανέλαβε όπως αναφέραμε σημαντική θέση στην γαλλική κυβέρνηση αναφορικά με τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, ενώ είναι προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Είναι κόρη του Νίκου Ζαχαρόπουλου, πρώην αντιδημάρχου του δήμου Σικυωνίων στην Κορινθία και δηλώνει “βαθύτατα Ευρωπαία”.

Η κ. Ζαχαροπούλου έχει σπουδάσει στην Ιταλία και για χρόνια υπήρξε εργαζόμενη σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Παρισιού.

Στην πολιτική της καριέρα η Χρ. Ζαχαροπούλου έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης του ΕΚ. Εκτός από την συμμετοχή της σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, υπήρξε μέλος της αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Κοινή Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΑΚΕ-ΕΕ.

Ήταν επίσης μέλος της ομάδας ευρωβουλευτών κατά του καρκίνου, στη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον καρκίνο, στη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των LGBT αλλά και μέλος της διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αναπηρία και στη διακομματική ομάδα για την ευημερία και τη διατήρηση των ζώων.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσε την πρόταση του Ζοζέπ Μπορέλ και διόρισε τη Ζαχαροπούλου ως το κεντρικό πρόσωπο για την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και την επιτάχυνση των προσπαθειών για την κοινή χρήση των δόσεων εμβολίων COVID-19, ειδικά στην Αφρική.

Τον Δεκέμβριο, συνόδευσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λε-Ντριάν, σε επίσημα ταξίδια στη Σενεγάλη.

Στο παρελθόν τιμήθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με το παράσημο του “Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας”, για την προσφορά της σε ιατρικά θέματα και κυρίως στο ζήτημα της ενδομητρίωσης.

news247.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement