Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του φετινού Διαγωνισμού «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2022»

Η νικήτρια φωτογραφία του διαγωνισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Με  σχεδόν 290 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε ο φωτογραφικός διαγωνισμός «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2022».

Το διαγωνισμό προκήρυξε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ στο πλαίσιο των εορταστών της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το θέμα της κάθε φωτογραφίας – συμμετοχής είχε άμεση σχέση με τις σύγχρονες ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα και εντασσόταν σε μια από τις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες:

  • Κατηγορία 1: η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας
  • Κατηγορία 2: Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα
  • Κατηγορία 3: Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση)

Νικήτρια φωτογραφία του διαγωνισμού είναι η φωτογραφία του Ανδρέα Κουτρουμάνη, η οποία λήφθηκε στο αιολικό πάρκο του Παναχαϊκού, στην Πάτρα.

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα, είναι από αιολικό πάρκο στη Σητεία της Κρήτης και ανήκει στον Σήφη Καβρουδάκη.

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση), είναι η φωτογραφία του Βασίλη Κοκορομίτη, η οποία λήφθηκε στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου.

 

 

 

Λόγω των πολλών και αξιόλογων συμμετοχών που υπήρχαν στον φετινό διαγωνισμό, η ΕΛΕΤΑΕΝ αποφάσισε να δοθεί εύφημος μνεία στις κάτωθι φωτογραφίες:

  • του Βαγγέλη Φαφούτη, η οποία λήφθηκε στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.
  • του Νίκου Κοτσόκολου στο αιολικό πάρκο του Παναχαϊκού
  • του Θανάση Τζέλλου στο αιολικό πάρκο του Παναχαϊκού

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement