Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών στη Δυτική Αχαΐα

Διακριβώθηκαν (35) αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε (25) χρήστες εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των (7)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας,  σε βάρος του οποίου διενεργούνταν έρευνα από τους αστυνομικούς
του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας για διακίνηση ναρκωτικών.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.
Για την ίδια υπόθεση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος μιας ημεδαπής γυναίκας, συνεργό του κατηγορούμενου, για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ  ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία ακόμη επτά χρηστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε πλημμελληματικού χαρακτήρα, δικογραφία για αγορά ναρκωτικών.
Ειδικότερα, προχθές το βράδυ,  οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, εντόπισαν κοντά σε παραλία της Κάτω Αχαΐας, σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο  κατηγορούμενος και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.
Ο άνδρας αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, ενώ παράλληλα απέρριπτε αντικείμενα στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε το όχημα του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει διότι συνελήφθη, μετά από καταδίωξη, από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πατρών.
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον κατηγορούμενο και στα σημεία που είχε απορρίψει τα αντικείμενα, βρήκαν και κατέσχεσαν δεκατέσσερις συσκευασίες, που περιείχαν (9,8) γραμμάρια κοκαΐνης και  πέντε συσκευασίες με (11,8) γραμμάρια κάνναβης, (660) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε βάρος του κατηγορούμενου, διενεργούνταν έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με την συγκατηγορούμενή του,  ενέχονται το τελευταίο διάστημα, στη Δυτική Αχαΐα, σε (35) περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, σε 25
χρήστες ναρκωτικών, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία επτά ατόμων.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του κατηγορούμενου και στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν (8) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, (17,5) γραμμάρια
λευκή ουσία άγνωστης σύνθεσης, (0,8) γραμμάρια κοκαΐνης, (2)  ψηφιακές ζυγαριές, ένα (1) αιχμηρό αντικείμενο – τμήμα ψαλιδιού και διάφορα έγγραφα.
Από τον έλεγχο των εγγράφων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι σε βάρος του\ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λαμίας, για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ στερούταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στη Χώρα μας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, για την εξακρίβωση του εύρους των εγκληματικών του πράξεων καθώς και την ταυτοποίηση των στοιχείων των υπολοίπων χρηστών ναρκωτικών.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανατολικής Αιγιάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση και καθιστούν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου που αφορά την άρση επικινδυνότητας επαρχιακού οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις.
Οι εργασίες που εκτελούνται τμηματικά από την Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και γίνονται στην 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Αίγαι – Ζαρούχλα από την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και δια Βεργοβίστας – Σελιάνας – Περιθωρίου», στην 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και στην 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου – Μέγα Σπηλαίου – Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και οι κάτοικοι απολαμβάνουν ήδη βελτιωμένες μετακινήσεις επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Βοηθός Περιφερειάρχη (με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Βούτσιμο στην ορεινή Ακράτα, όπως επίσης στην ορεινή Αιγείρα τους οικισμούς Βελλα, Συνεβρό, Εξοχή και Όαση, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε Περιθώρι και Σελιάνα.
Το έργο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ και αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων συναφών εργασιών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαζί με τους Μπλε»

Την προσεχή Πέμπτη στις  21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας συνεχίζει το ξεχωριστό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Μαζί με τους Μπλε», την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας.

Το συγκρότημα των «Μπλε» δε χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να συνεπαίρνει το κοινό με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία!

Οι «Μπλε» με επτά albums και ένα διπλό bestoff στο ενεργητικό τους, με πολλά τραγούδια που είναι πλέον διαχρονικά, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο ιδιαίτερος τρόπος τους και η δυναμική σκηνική τους παρουσία αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη και εκρηκτική παράσταση.

Στις αποσκευές τους θα έχουν τραγούδια αγαπημένα όπως, «Τον ίδιο το θεό», «Δεν θέλω να μιλάς», «Πιάνω φωτιά», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Φοβάμαι» καθώς και άλλες επιτυχίες, τραγούδια που άφησαν ιστορία και ξυπνούν μνήμες από τα νεανικά μας χρόνια.

Στόχος της Περιφέρειας είναι όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, να μπορέσουν να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μερικούς από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και εκδηλώσεις που θα αφήσουν εποχή. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κοντά στον Πατριάρχη και στην ομογένεια της Πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την συμπαράστασή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, μετά την καταστροφή που υπέστη το εμβληματικό Γηροκομείο Βαλουκλή, λόγω πυρκαγιάς, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος, από τον ιερό ναό του Παντοκράτορα όπου λειτούργησε το περασμένο Σάββατο. Κατά την ώρα του κηρύγματος, ο Μητροπολίτης είπε: «Είμεθα με την προσευχή μας, τον σεβασμό μας και ό,τι άλλο χρειασθεί και δυνάμεθα να πράξωμε, άπασα η Ιερά Μητρόπολις Πατρών, κοντά στον Παναγιώτατο και Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο και στην ομογένεια της Κωνσταντινουπόλεως, όχι μόνο τώρα, στη δυσκολί αυτή, αλλά και πάντοτε…»

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα