Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι τιμές του καφέ στην Πάτρα-Πόσο στοιχίζει ο take away

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν σταματά η ανοδική πορεία των τιμών σε είδη τα οποία θεωρούσαμε δεδομένα φθηνά. Μετά την έρευνα για την εκτόξευση των τιμών στο τυλιχτό, η νέα έρευνα του Pricefox αποκαλύπτει τις αυξήσεις των τιμών στον καφέ στο χέρι.

Εκπλήξεις και αρνητικές πρωτιές ακόμη και στην επαρχία με τον καφέ στο χέρι να ξεπερνάει και τα 3 ευρώ.
Aνάμεσα στις περιοχές που έχει γίνει η έρευνα, για όλα τα είδη του καφέ, είναι και η Πάτρα, όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η εικόνα έχει ως εξής:
Οι καταναλωτές θα πληρώσουν μέχρι και 2,68 ευρώ για έναν καφέ φίλτρου στο χέρι. Οι μέσες τιμές κινούνται γύρω στο 1,7 ευρώ για φρέντο, καπουτσίνο και φραπέ με τον ελληνικό να κινείται στα 1,34 ευρώ.
Στα 2,3 ευρώ πωλείται ο ακριβότερος καπουτσίνο και στα 1,6 ευρώ ο ακριβότερος ελληνικός καφές στην Πάτρα.
Παρακάτω οι ελάχιστες και μέγιστες τιμές ανά καφέ στο χέρι στην Πάτρα:
 Καπουτσίνο 1,20€ – 2,30€
 Φρέντο Καπουτσίνο 1,60€ – 2,30€
 Εσπρέσο 1,10€ – 1,80€
 Φρέντο Εσπρέσο 1,60€ – 2,30€
 Φίλτρου 1,30€ – 2,70€
 Ελληνικός 1,20€ – 1,60€
 Φραπέ 1,30€ – 1,80€
ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ
Οι επιχειρηματίες στον κλάδο του καφέ δηλώνουν ότι δέχονται μεγάλες πιέσεις από την αύξηση του κόστους ενέργειας. Επιπλέον, η ζημιά από τον παγετό στην Βραζιλία και η αύξηση του μεταφορικού κόστους έχει αυξήσει τις τιμές του καφέ.
Μετά και την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που παρουσιάστηκε στο 2nd Coffee Business Forum, πως το 68% των Ελλήνων καταναλώνει δύο ή και περισσότερους καφέδες την ημέρα σε συνδυασμό με την έρευνα του Pricefox για τις τελευταίες τιμές καφέ στην Ελλάδα, γεννούνται εύλογα ερωτήματα για το πόσο μπορεί να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των νοικοκυριών μετά τις νέες ανατιμήσεις. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του 2nd Coffee Business Forum ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης «το 2021 η αύξηση του καφέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν μόνο κατά 1,2% στα καταστήματα καφεστίασης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να απορροφήσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των αυξήσεων που υπέστησαν».
Όπως φαίνεται ωστόσο από την έρευνα του Pricefox οι τιμές του καφέ έχουν αυξηθεί σημαντικά το 2022 και είναι πολύ πιθανό το φαινόμενο να συνεχιστεί όπως ανέφερε και ο Γενικός Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ, «είναι μονόδρομος αργά ή γρήγορα οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε αυξήσεις».

Ροή ειδήσεων

Advertisement