Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Γεμιστά λαδερά με κουκουνάρι και σταφίδα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 τομάτες ώριμες, σφιχτές

8 πιπεριές μεγάλες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 μέτριο καρότο, τριμμένο, στυμμένο

1 μέτριο κολοκύθι, τριμμένο, στυμμένο

1 μέτρια μελιτζάνα, τριμμένη, στυμμένη

1 φλιτζ. ρύζι γλασέ

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας κουκουνάρι

3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες

ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε ένα οριζόντιο καπάκι από τις τομάτες και τις πιπεριές και τα κρατάτε στην άκρη. Με έναν κόφτη γαρνιρίσματος αφαιρείτε τη σάρκα της τομάτας, την τρίβετε σε ένα μπολ και την κρατάτε για τη γέμιση. Αφαιρείτε τα σπόρια από τις πιπεριές και τα πετάτε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό ίσα να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε το καρότο, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Ρίχνετε το ρύζι, τα 2/3 από την τριμμένη τομάτα και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά τις τομάτες και τις πιπεριές και τις γεμίζετε με το ρύζι – η γέμιση πρέπει να έχει αρκετά υγρά για να μπορέσει να ψηθεί το ρύζι και να φουσκώσει. Τοποθετείτε τα γεμισμένα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, την υπόλοιπη τριμμένη τομάτα, μισό ποτήρι νερό και σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τα γεμιστά για 40 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρείτε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμη 1 ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν εκτός φούρνου για 15 λεπτά πριν σερβίρετε. Συνοδεύετε με φέτα ή γιαούρτι.


Ροή ειδήσεων

Advertisement