Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Κατερίνα Γρ. Σολωμού: «Να μην καταργηθεί η φυσικοθεραπεία Αιγίου»

Published

on

Στο πλευρό της κοινωνίας της Αιγιάλειας τάσσεται η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Αχαΐας Κατερίνα Γρ. Σολωμού, αναφορικά με το μείζον θέμα της περιοχής, την μη κατάργηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου.

Η κα Σολωμού ενόψει και της αποψινής συγκέντρωσης – κινητοποίησης των κατοίκων της περιοχής αναφέρει τα εξής: «Ενώνω για μια ακόμα φορά τη φωνή μου με την κραυγή αγωνίας του Δήμου Αιγιαλείας και της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων της περιοχής, οι οποίοι απόψε διοργανώνουν μια μεγάλη συγκέντρωση για να διατρανώσουν πως η Φυσικοθεραπεία είναι και θα πρέπει να παραμείνει η σχολή του Αιγίου!
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και την έχω διατυπώσει εξ αρχής. Δεν πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή, αντιθέτως το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο πρέπει να ενισχυθεί προκειμένου να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.
Είναι ένα τμήμα με σημαντική συνεισφορά στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης στους φοιτητές του και αδιαμφισβήτητα η λειτουργία του αποτελεί «οξυγόνο» για την τοπική οικονομία. Ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας θα πρέπει να σχεδιαστεί και με βάσει τις ανάγκες κάθε περιοχής».
Και καταλήγει, λέγοντας, πως «η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ, οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, να επανεξετάσει την απόφασή της και να εισακούσει το καθολικό και ομόφωνο αίτημα της πόλης, να μην κλείσει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Αιγίου».

Ροή ειδήσεων

Advertisement