Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δεν θα παίξω το παιχνίδι της ρητορικής έντασης – Η Τουρκία έχει δύο δρόμους

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πράσινο φως που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση για την ένταξη Ουκρανίας και Μολδαβίας, τα μέτρα κατά της ενέργειας αλλά και την τουρκική προκλητικότητα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής

Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι οι «27» αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση για την Ουκρανία, η οποία στέλνει μήνυμα στήριξης στον ουκρανικό λαό και πως η χώρα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Μετά τη συζήτηση που έγινε για την Ουκρανία χθες είχαμε την ευρωπαϊκή Σύνοδο με τους ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων και υπάρχει δικαιολογημένη καχυποψία για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν. Επανέλαβε ότι τα δυτικά Βαλκάνια είναι μέρος της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι οι χώρες αυτές πρέπει να προβούν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα συμπεράσματα της Συνόδου που ζητούσαν από την Τουρκία να μειώσει τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θα περιμένει την Ε.Ε. για μέτρα κατά της ενέργειας αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες με προγράμματα.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement