Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η Ελλάδα σε… slow motion

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την 4η δόση των εμβολίων κατά του Covid, αλλά στην Ελλάδα… έχουμε καλοκαίρι. Και το ίδιο ακριβώς θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για μία σειρά από πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα, που όμως «παγώνουν» την ώρα που οι Έλληνες ζεσταίνονται. Και ειδικά φέτος, ίσως να παραμείνουν «παγωμένα» και λίγο περισσότερο, εφόσον έχουμε εκλογές το φθινόπωρο.

Οι πρώτες… σοβαρές ζέστες του καλοκαιριού είναι ήδη εδώ. Οι μεγάλες πόλεις – όπως η Πάτρα – αδειάζουν τις ώρες και τις ημέρες που η αγορά είναι κλειστή και οι πολίτες, σε γενικές γραμμές, ούτε «βλέπουν», ούτε «ακούνε» κάτι άλλο, πέρα από την πιο κοντινή παραλία και την ξεκούραση που όλοι αισθάνονται να έχουν ανάγκη.

Από την άλλη πλευρά, η πανδημία είναι πάντα εδώ, τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η Ευρώπη βλέπει τις ρωσικές στρόφιγγες να κλείνουν όλο και περισσότερο, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν.

Όμως, όλα αυτά και πολλά άλλα, μπορούν να… περιμένουν για τον μέσο Έλληνα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τουλάχιστον κάποιες πολύ σημαντικές και ραγδαίες εξελίξεις. Και επιπλέον, ο δημόσιος τομέας έχει αρχίσει να κόβει ρυθμούς ακολουθώντας την… παράδοση των προεκλογικών περιόδων, με αποτέλεσμα και ο ιδιωτικός τομέας να ακολουθεί.

Όλα μπαίνουν πλέον σε… slow motion κίνηση. Και ας ξέρουμε πως μπροστά μας υπάρχει μεγάλη ανηφόρα. Ανηφόρα που πάντως έχει πάψει πια να μας τρομάζει. Έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία 12 χρόνια, από ανηφόρα σε ανηφόρα βρισκόμαστε…

Ροή ειδήσεων

Advertisement