Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δένδιας: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ με θέμα το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς πρόκειται να συναντηθεί με τον ομόλογο του Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, στον οποίο θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών από το Άμπου Ντάμπι λίγο πριν από τη συνάντηση, θα ενημερώσει τον Εμιρατινό ομόλογό του «για το τι αντιμετωπίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική προκλητικότητα και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο».

Από εκεί και πέρα, επισήμανε, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν μια αξιολόγηση του πρόσφατου επενδυτικού, οικονομικού φόρουμ που έγινε στην Αθήνα, «με μεγάλη επιτυχία» και που αφορά επενδύσεις των ΗΑΕ στην ελληνική οικονομία, αλλά επίσης και μια γενικότερη κατόπτευση της περιοχής μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και την κατάσταση στη Συρία, στη Λιβύη, στο Σαχέλ και γενικά στη Μέση Ανατολή.

Καταληκτικά, ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε τον ρόλο των Ηνωμέναν Αραβικών Εμιράτων στην ευρύτερη περιοχή. Τα ΗΑΕ έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν στην ευρύτερη περιοχή και έχουν ήδη αποδείξει τον ρόλο τους σαν μια δυναμική γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και στα ίδια, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Οι δυο υπουργοί θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, καθώς και δείπνο εργασίας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement