Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οικονομικά & επόμενοι στόχοι συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR που έγινε στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR (CPMRBBSC) στις 10 Ιουνίου 2022 δια ζώσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά και με διαδικτυακή συμμετοχή, στο πλαίσιο του 10ου Regional Growth Conference 2022. Στην ολομέλεια εγκρίθηκαν επίσημα τα πρακτικά της τελευταίας ολομέλειας, συζητήθηκαν οικονομικά θέματα, οι προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο, έγινε ενημέρωση του Σχεδίου Δράσης με τα μέλη ενώ συζητήθηκαν οι προσεχείς συναντήσεις και εκδηλώσεις του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Eπιχειρηματικότητας Έρευνας &Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, υποδέχθηκε την Επιτροπή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τονίζοντας: «Ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε στο πλαίσιο του 10th RGC την Eπιτροπή Βαλκανικής και Ευξείνου Πόντου της CPMR στην Πάτρα. Οι εκπρόσωποι της περιφέρειας Tulcea της Ρουμανίας μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Horia Teodorescu στον Νεκτάριο Φαρμάκη με την ευχή της στενότερης συνεργασίας. Η περιφέρεια Tulcea έχει πολλά κοινά σημεία με την ΠΔΕ καθότι βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Δούναβη, είναι τουριστική, αγροτική και διαθέτει ένα περιβαλλοντικό οικοσύστημα με ιδιαίτερη βαρύτητα στο υγρό στοιχείο. Κοινές δράσεις και κοινά προγράμματα εξελίσσονται και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον δραστήριο συνάδελφο Κων/νο Καποδίστρια ενώ  έχουμε πολλά ακόμα να συζητήσουμε και να οργανώσουμε. Η ενσωμάτωση στην εν λόγω Επιτροπή κι άλλων Περιφερειών στα βαλκανικά κράτη είναι σίγουρα ένας δύσκολο στόχος αλλά όχι αδύνατος».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, οι εξής: Mihai Huleni, Αντιπεριφερειάρχης Τούλτσεας εκ μέρους του Προέδρου της Επιτροπής και Περιφερειάρχης της Tulcea, Horia Teodorescu, ο Petre Badea, Περιφερειακός Σύμβουλος της Tulcea, από τη Γεωργία: Samegrelo – Zemos Vaneti, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ajara, από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Κωνσταντίνος Καποδίστριας, Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής. Το συντονισμό είχε αναλάβει ο Σταύρος Καλόγνωμος, Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής.

Στο τέλος έγινε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων της ΠΔΕ με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Tulcea της Ρουμανίας.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο με έναν τραυματία στην Μεσολογγίου-Ι.Χ εμβόλισε δίκυκλο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ελαφρά τραυματίας, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης.

Ι.Χ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος,

εμβόλισε δίκυκλο, και στη συνέχεια “καβάλησε” το πεζοδρόμιο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κάποιος πεζός και από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα