Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπόθεση παιδιών- Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων

Παραδόθηκε η δικογραφία με το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα, ποιες εξελίξεις δρομολογούνται

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναμένονται ραγδαίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δύο εισαγγελέων πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, οι οποίοι διενεργούν από τον περασμένο Απρίλιο την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Πλέον, οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναμένονται ραγδαίες.

 Οι δύο εισαγγελείς αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας για το θρίλερ της Πάτρας και αξιολογήσουν το αποδεικτικό υλικό θα αποφασίσουν και τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Με βάση τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου, πιθανότατα, όπως εκτιμάται, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσουν να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Και όπως όλα δείχνουν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των δύο κοριτσιών που κρατείται ήδη για την ανθρωποκτονία της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, θα βρεθεί, εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΦΩΣ

Η εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελική Νικολούλη βάζει αυτή την Παρασκευή τον τραγικό επίλογο στο θρίλερ της Πάτρας.

Μετά το πόρισμα – σοκ των ιατριδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ η οποία κράτησε για πάνω από 8 ώρες, η εκπομπή του MEGA θα αποκαλύψει άγνωστες συνομιλίες στο τελευταίο επεισόδιο σήμερα στις 23:20. Στο τρέιλερ της εκπομπής ακούγεται η φωνή της Τζωρτζίνας να φωνάζει «κέρδισα, κέρδισα».

 

 

Τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας

Νέα στοιχεία για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα έρχονται στο προσκήνιο και συγκεκριμένα για την άτυχη Μαλένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το MEGA, τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας έγιναν όσο το κορίτσι ήταν ζωντανό και όχι μετά που πέθανε.

Σε φωτογραφίες ντοκουμέντο, που παρουσιάστηκαν  αποτυπώνονται νυχιές στο πρόσωπο του κοριτσιού, οι οποίες έχουν χρώμα κόκκινο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, αυτό συμβαίνει γιατί το αίμα μαζεύτηκε στην πάσχουσα περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι το κορίτσι ήταν ζωντανό όταν της δημιουργήθηκαν τα σημάδια.

Επιπλέον, είναι αδύνατο να προκλήθηκαν από γιατρούς και νοσηλευτές κατά την ανάνηψη, αφού τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν εφαρμόζουν σε άλλα σημεία.

Για το μυστήριο που κρύβουν οι εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας μίλησε στο Live News ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της ογκολόγου της Μαλένας, η οποία υποστήριζε ότι το κορίτσι δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια, ο κ. Λέων σχολίασε: «Η ογκολόγος της Μαλένας νομίζω είπε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι δεν μπορεί να υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια. Σε κάθε θάνατο έχουμε μία αιτία θανάτου, αυτό είναι ξεκάθαρο. Όταν δεν έχουμε ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να διερευνηθεί τι έγινε σε αυτό το παιδί», δήλωσε.

 

Ο ιατροδικαστής τόνισε πως για τις εκδορές στη μύτη της Μαλένας υπήρχαν κάποια σενάρια για το πώς προκλήθηκαν, ωστόσο υπήρχαν και κάποια άλλα στοιχεία, όπως στους πνεύμονες, τα οποία έριξαν φως στην υπόθεση.

«Η πρώτη διάκριση των ιατροδικαστών έχει ως εξής: Είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες κακώσεις; Με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να προκληθούν; Με ένα εντύπωμα στην παρειά, που δεν έχει καταγραφεί στην ιατροδικαστική έκθεση και οι εκδορές, που καταγράφηκαν στην ιατροδικαστική έκθεση. Εκεί προφανώς θα ληφθούν υπόψιν και οι καταθέσεις των γιατρών».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ανατομικό σημείο που βρίσκονται τα τραύματα είναι ένα σημείο συμβατό με ασφυξία», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι είναι επίσης συμβατό σε συνδυασμό με άλλα ευρήματα και με καταθέσεις των γιατρών.

 

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι λέει για τα πορίσματα

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε  χθες ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας για το νέο ιατροδικαστικό πόρισμα , ξεκαθαρίζοντας πως «άλλο να λέμε αποδείχθηκε η εγκληματική ενέργεια, άλλο να λέμε ότι υπάρχει ένδειξη από το πόρισμα».

«Αν αποδείχθηκε ή όχι είναι αρμόδιο να το κρίνει μόνο το αρμόδιο δικαστήριο», διευκρίνισε.

Ο νομικός αντιπαράβαλλε το γεγονός ότι, «σε χρόνο άμεσο μετά τους θανάτους, είχαμε ιατροδικαστές και παθολογοανατόμο που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών», τονίζοντας ότι, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αμφισβητούμε.

 

Σχολιάζοντας τις διαφωνίες της ιατροδικαστού με την παθολογοανατόμο είπε πως, «με τέτοιες διαφωνίες δεν μπορούμε καν να πούμε ποιος είναι ο ένοχος, αλλά αν υπάρχει ένοχος».

Ο Κ.Ζάρδας υπογράμμισε με έμφαση ότι, ήταν η ίδια η κατηγορουμένη που δεν ήταν ικανοποιημένη από το πόρισμα που αφορούσε στη Μαλένα, αφού μίλαγε για ηπατική ανεπάρκεια, χωρίς να λέει πού οφείλεται» και ήταν εκείνη που «ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα και είπε πως ‘εμένα δεν με ικανοποιεί το πόρισμα’».

«Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ένας δολοφόνος όπου γίνεται μία ιατροδικαστική έκθεση και λέει πως δεν υπάρχει δολοφονία, επιδιώκει να επανέλθουν οι Αρχές στο πόρισμα που την αθωώνει. Ένας δολοφόνος δεν θα ανακινούσε ποτέ το θέμα», κατέληξε.

Σε σχέση με το αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης κατηγορουμένης ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή ήταν επιθυμία της γιατί θεωρούσε ότι ήταν άδικη και υπερβολική η απόφαση περί προφυλάκισής της» και πρόσθεσε πως «αναζητούνταν τεχνικές εκθέσεις τέτοιες που να δημιουργούν ρήγμα στο κατηγορητήριο ώστε να έχουμε ευνοϊκή έκβαση». Όπως φαίνεται όμως μετά τα πορίσματα για τους δυο πρώτους θανάτους των παιδιών της οικογένειας ο κ. Ζάρδας σημείωσε πως «τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement