Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Οι μάσκες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων- Του Κωνσταντίνου Σβόλη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ακαταλόγιστη, αλγεινή, θλιβερή αλλά όχι μη αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η απροθυμία της διοίκησης του Κοινωνικού Οργανισμού  της πόλης μας να συνηγορήσει στην πρότασή μου για οικονομική βοήθεια σε μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα παιδιά, το ένα εκ των οποίων είναι ΑμΕΑ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα έξωσης από την κατοικία της.

Ο νομοθέτης (Ν. 3463/2006, άρθρο 202)  προβλέπει ότι σε περιπτώσεις ένδειας και μεγάλης οικονομικής δυσκολίας δύνανται οι ΟΤΑ να βοηθούν με χρηματικά βοηθήματα τους πολίτες. Ασφαλώς και δεν είναι λύση στα κοινωνικά προβλήματα η χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος, πλην όμως επιφέρει  μια προσωρινή ανακούφιση. Οι  κοινωνικές αδικίες πρέπει να καταγράφονται και ταυτόχρονα να αποτελούν αιτία για εξεύρεση λύσεων τόσο μακροπρόθεσμων  όσο  και άμεσων. Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει, κατά τη διαδικασία συζήτησης του οικονομικού προϋπολογισμού τους έτους 2022, ποσό 90.000 ευρώ για  οικονομικά βοηθήματα σε ανάλογες καταστάσεις (κωδικός 00-6733.00001).

Στην προκειμένη περίπτωση, από διετίας κατά ομολογία της διοίκησης του Κοινωνικού Οργανισμού, η συγκεκριμένη οικογένεια αντιμετώπιζε προβλήματα με τελική κατάληξη την απώλεια κατοικίας και την ανάγκη εξεύρεσης νέου χώρου στέγασης.

Πρότεινα, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), να χορηγήσουμε βοήθημα 3.000 ευρώ για τα άμεσα έξοδα της οικογένειας, αλλά τα κατ΄ ευφημισμόν  φιλολαϊκά στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης αρνήθηκαν, χρησιμοποιώντας  προσχηματικά επιχειρήματα, ενώ επέδειξαν και άγνοια νόμου.

Αναμένεται να ισχυρισθεί, για μία ακόμη φορά, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ τα περί αστικών κυβερνήσεων, τα περί κυβερνητικών ευθυνών, τα περί τραπεζικών και οικονομικών συστημάτων, τα περί καπιταλισμού και κοινωνικών αδικιών αλλά περί ταμπακιέρας ουδέν.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, όταν πέφτουν οι μάσκες αποκαλύπτεται ξεκάθαρα όχι μόνο το προσωπείο σας αλλά και η ανάλγητη στάση και συμπεριφορά σας. Προφανώς, η πολιτική πρόνοιας για εσάς  είναι κάτι άγνωστο και εκτός των όσων σας υποδεικνύουν.

 

(*) Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι ιατρός – καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» του Νίκου Παπαδημάτου


Ροή ειδήσεων

Advertisement