Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Ελεύθερος ο φροντιστής που θανάτωσε τον χιμπατζή

Δημοσιεύθηκε

στις

Προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Σπάτων – Αρτέμιδας, σχηματίζεται για τη θανάτωση του ηλικίας 25 ετών χιμπατζή «Μπαζού», στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Συνελήφθη ο φροντιστής
Λίγο μετά το συμβάν, συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο φροντιστής του πάρκου, που πυροβόλησε και σκότωσε τον χιμπατζή.

Πρόκειται για έναν 29χρονο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέως ζώων, ο οποίος ενημερώθηκε από την αστυνομία και ζήτησε να του αποσταλεί το προανακριτικό υλικό, αφού ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Το επεισόδιο που εξόργισε τον χιμπατζή
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι υπεύθυνοι του πάρκου που έδωσαν κατάθεση για το συμβάν, ανέφεραν ότι ο χιμπατζής κατάφερε και πήδηξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ψηλής περίφραξης του πάρκου, καθώς τον καταδίωκαν άλλα αρσενικά και βγήκε στα χωράφια έξω από τον χώρο του πάρκου.

Όπως ανέφεραν οι φροντιστές του πάρκου, επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν, με σκοπό αρχικά να τον ακινητοποιήσουν με όπλο που έφερε βέλος με αναισθητικό, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό, γι’ αυτό αποφασίστηκε να θανατωθεί, με το σκεπτικό ότι αποτελούσε απειλή για τους εργαζόμενους ή πολίτες στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι υπεύθυνοι του πάρκου ειδοποίησαν την αστυνομία αμέσως όταν ο χιμπατζής πήδηξε τον φράκτη, προκειμένου να πάρει μέτρα, αλλά μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο οι φροντιστές είχαν ήδη σκοτώσει το ζώο.

in.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement