Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σβίγκου: «Είμαστε έτοιμοι, σε θέση μάχης για τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Είμαστε έτοιμοι, σε θέση μάχης, για να δώσουμε τον αγώνα των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν», τονίζει η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Εποχή», επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά εκλογές από τον περασμένο Δεκέμβριο, «γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση».

Πρωτοφανής ταξική μονομέρεια και νεοφιλελεύθερες εμμονές
Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της ακρίβειας, την κατηγορεί ότι «επιδεικνύει μια πρωτοφανή ταξική μονομέρεια», «δεν θέλει να πάρει μόνιμα μέτρα, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της, αλλά και με τις δεσμεύσεις της απέναντι σε επιχειρηματικούς κύκλους». Υποστηρίζει ότι «ο ορίζοντάς της είναι οι εκλογές, εκεί έχει στραμμένο το βλέμμα της, κι όχι στις ανάγκες της κοινωνίας».

Αναφορικά με το ζήτημα των συνεργασιών, η κ. Σβίγκου επισημαίνει ότι «στον πυρήνα της απλής αναλογικής, αλλά και της γενικότερης σκοπιάς μας, είναι η συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων, αριστερών, σοσιαλδημοκρατικών, πράσινων» και τονίζει ότι «αποτελεί αίτημα των καιρών η σύγκλιση και η συνεργασία». Στο έδαφος, όπως προσθέτει, «μιας προγραμματικής σύγκλισης, με θεμέλιο την δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ανεργίας, τη δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη».

Ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων
Σχετικά με το μέτρο «50-50», της ισάριθμης αντιπροσώπευσης των φύλων, σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε έναν δρόμο που ελπίζω ότι θα τον ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Γιατί, η Ελλάδα είναι ακόμα πολύ χαμηλά στη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, σε όλους τους σχετικούς δείκτες, κι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε».

Προσθέτει ότι «ζούμε μια δύσκολη εποχή, τόσο για τις γυναίκες όσο και τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα», καθώς «δικαιώματα για τα οποία δόθηκαν αγώνες, δεν θεωρούνται πια δεδομένα» και «η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος, το δικαίωμα στην άμβλωση, περιορίζονται ή καταργούνται, από την Πολωνία μέχρι τις ΗΠΑ». «Ευτυχώς, απέναντι στο σκοταδισμό, τον σεξισμό και την πατριαρχία, έχει κάνει τη δυναμική εμφάνισή του ένα νέο, μαζικό, αγωνιστικό κίνημα», συμπληρώνει.

Προσδοκίες
Μιλώντας για την «ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις 15 Μαΐου», η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος χαρακτηρίζει «πολύ σημαντικό το ότι, σε εποχές αποπολιτικοποίησης και κρίσης, τόσο του κομματικού φαινομένου όσο και της ίδιας της πολιτικής, τόσες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δήλωσαν παρών και ήρθαν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σημειώνει ότι «ο κόσμος έχει προσδοκίες από εμάς, κι εμείς οφείλουμε να τις επαληθεύσουμε». Στο ίδιο πλαίσιο, τονίζει ότι «η ενεργοποίηση όλων είναι απαραίτητη, όπως και η αξιοποίηση του καθενός και της καθεμιάς, ανάλογα με τα διαφορετικά ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τον χρόνο που μπορούν να προσφέρουν στο κόμμα, ο καθένας με τις δυνάμεις του, κι όλοι μαζί».

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement