Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγώνας μέχρι δικαίωσης-Ηχηρό μήνυμα από το Αίγιο για την παραμονή της σχολής Φυσικοθεραπείας

Published

on

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Φυσικοθεραπεία είναι η σχολή του Αιγίου και η Αιγιάλεια ενωμένη έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή της, έστειλαν φορείς και κάτοικοι στη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης που έγινε την Παρασκευή.

Αφήνοντας στην άκρη πολιτικές σκοπιμότητες και πεποιθήσεις, σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις έγιναν μια «γροθιά» με όλους τους φορείς της πόλης, φωνάζοντας για άλλη μια φορά, όχι στη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων την Παρασκευή 24 Ιουνίου το απόγευμα, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού οποιαδήποτε στιγμή αυτό απαιτηθεί…, ενώ μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι ίδιοι οι φοιτητές.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε τρία μέρη και πιο συγκεκριμένα, με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων και Αρχών, με τη βράβευση της ομάδας μπάσκετ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Αιγίου που κέρδισε το Διατμηματικό Πρωτάθλημα του Πανεπιστημίου Πατρών μεταξύ «12» ομάδων και με λαϊκή βραδιά με τίτλο «Το Αίγιο τραγουδά για τη Φυσικοθεραπεία».

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

«Η αξιοπιστία ενός κράτους και μιας κοινωνίας κρίνονται από το εάν τιμώνται οι υπογραφές έστω κι εάν αλλάζουν τα πρόσωπα! Το κράτος πριν από 20 χρόνια έκανε μια συμφωνία με το Δήμο. Το Κράτος δεν τίμησε αυτή τη συμφωνία παρά μόνο κατά 50%… πριν μερικά χρόνια έφυγε και η σχολή της Οπτικής και σήμερα από τα συμφωνηθέντα με το Κράτος ισχύει μόνο το 25% των δεσμεύσεων, μέσα από ένα ανόητο διαχρονικό κατήφορο. Η Αιγιάλεια δικαιούται αυτά που έχει δεσμευθεί η Πολιτεία με την υπογραφή της!» ήταν η κατηγορηματική δήλωση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου τονίζοντας με νόημα ότι είναι ΚΑΘΗΚΟΝ της Δημοτικής Αρχής να αποκατασταθεί η αδικία.

Ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Δήμου και Φορέων ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος υπερτόνισε ότι: «Το μηχανογραφικό που καλούνται να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών, σήμερα αναγράφει Φυσικοθεραπεία Αίγιο! γνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται να φύγει η σχολή την τελευταία στιγμή και γι`αυτό έτσι όπως είμαστε σήμερα εδώ στα Ψηλαλώνια αυτοί που πρέπει να είμαστε, αυτοί που μπορούμε να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τη μάχη της πόλης, μπορούμε να είμαστε ανά πάσα ώρα και στιγμή όπου χρειαστεί! Στο Σύνταγμα, στο Μαξίμου, στο δρόμο, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν ομόφωνα δήμος και φορείς».

Χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου και Εργατικού Κέντρου Λάμπης Παπαδόπουλος και Πάνος Γεωργόπουλος που μαζί με τον αντιδήμαρχο αποτελούν την τριμελή οργανωτική επιτροπή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement