Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

6+1 δράσεις για την Αχαΐα του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη  

Published

on

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης ανέλαβε την εβδομάδα που προηγήθηκε σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Πάτρας ως κέντρο σημαντικών διπλωματικών εξελίξεων αλλά και για την υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής συνολικά στην Αχαΐα.

Οι 6+1 δράσεις του κ. Κατσανιώτη έχουν ως εξής:  

1)     Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας στην Πάτρα

2)     Υλοποίηση των έργων οδοποιίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας απο την Πατρών – Πύργου.

3)     Επέκταση αγωγού ύδρευσης από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου προς τον Δήμο Λαρισσού

4)     Μελέτη για την άρδευση του κάμπου Δ. Αχαΐας από την διώρυγα Πηνειού

5)     Ένταξη στην λίστα ΣΔΙΤ του έργου ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤχ

6)     Ανάπλαση πρώην εργοστασίου χαρτοποιίας Λαδόπουλου

7)     Παραμονή των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε Καλάβρυτα & Κ. Αχαΐα – τοποθέτηση ΑΤΜ σε Κλειτορία 

 

 

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας στην πόλη της Πάτρας

 

Ειδικότερα η Πάτρα φιλοξένησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Υφυπουργό Εξωτερικών Α. Κατσανιώτη και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται επίσημη τριμερής συνάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Ελλάδας με άλλα κράτη στην Πάτρα και γενικότερα σε πόλη της Ελληνικής περιφέρειας.  Η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε από τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Απόδημων Φώτη Φωτίου ενώ η Αρμενική από τον Υπατο Αρμοστή για Θέματα Αποδήμων Zareh Sinanya.

   

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε για την συγκεκριμένη εξέλιξη:   «Η πόλη μας επιλέχθηκε ως κέντρο της τριμερούς συνόδου Ελλάδας – Κύπρου και Αρμενίας για λόγους ουσιαστικούς. Ουσιαστικούς γιατί σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εργαζόμαστε συστηματικά για να ξαναδώσουμε στην Πάτρα τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που της αξίζει. Για να γίνει αυτό – και μπορεί να γίνει – οφείλουμε να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες που βάζουν τον τόπο μας στον πυρήνα των εμπορικών, οικονομικών, ερευνητικών και διπλωματικών εξελίξεων. Η Πάτρα επιλέχθηκε όμως και για πολύ ισχυρούς συμβολικούς λόγους. Από το δικό μας λιμάνι ξεκίνησαν τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα προς Αμερική, Καναδά και Αυστραλία. Οι πρώτες ελληνικές κοινότητες που σήμερα προοδεύουν παντού στην Γη χτίστηκαν από συμπατριώτες μας που ξεκίνησαν το μεγάλο τους ταξίδι από το λιμάνι της Πάτρας».  

https://twitter.com/katsaniotis/status/1540231691771547650

 

https://twitter.com/katsaniotis/status/1540235231793451009

 

2+1 έργα υποδομής για την Δυτική Αχαΐα 

 

Πέραν αυτού την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 ο κ. Κατσανιώτης είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη κατά την οποία συμφωνήθηκε η άμεση δρομολόγηση τριών σημαντικών έργων υποδομής για τους πολίτες και τους αγρότες της Δυτικής Αχαϊας. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η υλοποίηση των έργων οδοποιίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Δυτικής Αχαΐας απο την Πατρών – Πύργου, η χρηματοδότηση της επέκτασης αγωγού ύδρευσης από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου προς τον Δήμο Λαρισσού και η άμεση σύνταξη επιστημονικής μελέτης που θα επιβεβαιώσει την δυνατότητα άρδευσης του κάμπου Δ. Αχαΐας από την διώρυγα Πηνειού.

Μετά την συνάντηση ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε  «Με τον Υφυπουργό Υποδομών συμφωνήσαμε να προωθήσουμε λύσεις σε ζητήματα που χρονίζουν και αφαιρούν αναπτυξιακές δυνατότητες από την Αχαΐα» ενώ πρόσθεσε «Οι πολίτες της Αχαϊας με τιμούν με την ψήφο τους. Έχω χρέος να τους τιμώ και εγώ κάθε μέρα, με κάθε τρόπο. Ως βουλευτής αλλά και εκπρόσωπος της Αχαΐας στην κυβέρνηση  έχω την υποχρέωση  κάνω τα πάντα για να δοθούν λύσεις. Λύσεις που γίνονται πράξη και δεν μένουν εξαγγελίες. Συνεχίζουμε»

https://twitter.com/katsaniotis/status/1539512662249426944

https://twitter.com/katsaniotis/status/1540034447533301760

Στην λίστα ΣΔΙΤ το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών 

Επίσης, την εβδομάδα που πέρασε ο κ. Κατσανιώτης είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση κατά την οποία οριστικοποιήθηκε η άμεση προώθηση των έργων ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας ενώ συζητήθηκαν και οι λεπτομέρειες της ανάπλασης  του πρώην εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου. Πρόκειται για δύο μεγάλα έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης. Να σημειωθεί πως στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην χώρα

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανάσης ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών πως το έργο κατασκευής νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα έχει ήδη ενταχθεί στην νέα λίστα έργων ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 δις ευρώ που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει έως το τέλος της χρονιάς με την εταιρία Κτηριακές Υποδομές να αποτελεί την αναθέτουσα αρχή του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως η ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην περιοχή του ΚΕΤχ αποτελεί προσωπική πρόταση του κ. Κατσανιώτη ο οποίος ανέλαβε και τις σχετικές πρωτοβουλίες ήδη από το 2020 με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε  «Μετά από πολλά χρόνια διαβουλεύσεων, διχογνωμιών και ανεπίλυτων γραφειοκρατικών διαδικασιών η πρωτοβουλία που ανέλαβα για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στον χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Η ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου για τη στέγαση του Επιτελείου και των Αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης μας μπαίνει οριστικά στην τελική ευθεία. Η προσωπική ικανοποίηση είναι μεγάλη καθώς τόσο οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια όσο και οι επαφές με συναδέλφους Υπουργούς το τελευταίο δωδεκάμηνο  φέρνουν απτά αποτελέσματα» και πρόσθεσε «το νέο Αστυνομικό Μέγαρο θα διευκολύνει τη ζωή των πολιτών της Πάτρας. Ένα έργο που θα έχει πρακτικό αντίκτυπο στην πόλη με την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής. Ένα έργο που δικαιούνται τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας»

https://twitter.com/katsaniotis/status/1539587611597103105

 

Παραμένουν στα τραπεζικά καταστήματα σε Καλάβρυτα και Κ. Αχαΐα 

Τέλος, ο κ. Κατσανιώτης είχε επικοινωνία με τον Ανώτερο Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς Βασίλη Κουτεντάκη κατά την οποία επιβεβαιώθηκε πως το τραπεζικό κατάστημα στα Καλάβρυτα θα συνεχίσει την λειτουργία του ενώ το ίδιο θα συμβεί και με το κατάστημα στην Κάτω Αχαΐα. Παράλληλα, συζήτησαν την προοπτική τοποθέτησης ΑΤΜ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κλειτορίας.

 

https://twitter.com/katsaniotis/status/1539915007676366851

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement