Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Μαγειρική

Μελιτζάνες ιμάμ στην κατσαρόλα        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

5 μελιτζάνες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους

100 ml ε.π. ελαιόλαδο για τα κρεμμύδια

4 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

4 μεγάλες ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες & τριμμένες στον τρίφτη

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 ξυλάκι κανέλας

2-3 σποράκια γαρίφαλο

3-4 κόκκους μπαχάρι

1 πρέζα ζάχαρη

300 ml ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας

ανθό αλατιού

λίγο λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αφήνετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με αλατόνερο για 10΄ για να ξεπικρίσουν. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα σoτάρετε με τα 100 ml ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γυαλίσουν και να μελώσουν σε μέτρια φωτιά. Βάζετε την πάστα τομάτας και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη φρέσκια τομάτα. τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε και τη ζάχαρη και χαμηλώνετε τη φωτιά αφήνοντας να σιγομαγειρευτούν. Σουρώνετε και στραγγίζετε καλά τις μελιτζάνες από το νερό. Τις τηγανίζετε στα 300 ml καυτό ελαιόλαδο να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από το πολύ λάδι. Κατόπιν τις βάζετε στη σύβραση με τα κρεμμύδια και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για περίπου 10΄. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί για 10′ . Σερβίρετε με φέτα και ζυμωτό ψωμί.

Μαγειρική

Νιόκι στο φούρνο με ντοματίνια και σπανάκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Υλικά

  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
  • 4 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένα μυρωδικά (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν περισσότερα για γαρνίρισμα
  • 2 πακέτα νιόκι
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε τα νιόκι και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε τα νιόκι σε ένα ταψί και προσθέστε από πάνω τη μοτσαρέλα. Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει, περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτοσουβλάκια με σαλάτα μάνγκο     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

1 κουτ. σούπας καρύκευμα για κοτόπουλο)

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας για τη σαλάτα

xυμό από 2 λάιμ

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 χούφτα μπιζέλια

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 μαρούλι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μπολ και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα. Προσθέτετε το μείγμα μπαχαρικών, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τον χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύετε πολύ καλά. Περνάτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε 12 μικρά μεταλλικά σουβλάκια. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνετε τα σουβλάκια για 6΄ από κάθε πλευρά, να ψηθούν καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι σε μπολ και προσθέτετε τον χυμό από 1 λάιμ, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη σαλάτα σε 2 πιάτα και σερβίρετε με τα σουβλάκια.

Περισσότερα

Μαγειρική

Ατομικές μηλόπιτες σε 10 λεπτά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 ψιλοκομμένα μήλα

4κ.γ κανέλα

4κ.σ μέλι

8 κ.σ βρώμη

6 κ.σ αλεύρι αμυγδάλου

200ml γάλα

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ατομικά φορμάκια το ψιλοκομμένο μήλο την κανέλα και το μέλι. Ανακατεύετε και βάζετε για 3 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC ή στα μικροκύματα. Αφού περάσουν τα 3 λεπτά προθέτετε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου και το γάλα. Ανακατεύετε και ψήνετε για 10 λεπτά στον φούρνο ή τα μικροκύματα. Τέλος, γαρνίρετε με φυστικοβούτυρο.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα